8 december 2018

Frukostrutiner

Vardag

 
Godmorgon Lördag! Så underbart med helg. Älskar att bara kunna ligga kvar länge i sängen och bara slösurfa på telefonen och ta långa frukostar sär vi äter allt vi vill. Eller ja, kanske inte allt vi vill men när man har mer tid kan man ju ställa sig och göra något som tar lite mer tid än de man har tid med på vardagmornarna. Barnen tycker just nu att det är väldigt roligt med rolllekar och leker gärna att vi är på restaurang här på morgonen. Lea är servitör och tar beställningarna, levererar de sedan till kökspersonlen (host, jag alltså) och serverar sedan de färdiga rätterna till gästerna. Kökspersonalen är dock glad att vi inte hinner med denn lek varje dag...
 
Hur ser era frukostar ut? Vad brukar ni äta och om ni har barn, vad äter dem? Mina tjeber är väldigt olika varandra och gillar såklart inte samma maträtter osv. (Allt för att föra en förälders liv lite enklare...eller..) Nej men så jobbigt är det inte. Lea äter nara valio Blåbärsfil och Belle är just nu inne i en tomtegröt-fas. Hon brukar hamna i denna fas på vintern, tror hon tycker det är lika gott som mysigt egentligen. Vi älskar julen och allt som har med den till här i vår lilla familj. Tomtegröt är som ni kanske förstår risgrynsgröt. Inte den nyttiga havregryns varianten en annan trycker i sig för att kunna hålla sig mätt till lunchen. Men det är helt okej för mig, jag tycker barn ska få äta lite onyttiga saker ibland bara det inte blir för mycket för ofta. Men det tycker jag också vi har bra koll på. 
 
 
Vackra porslinet som jag ärvde av min mormor och morfar. Blir så glad när jag äter på och ur de tallrikarna och skålarna. Känns så härligt att ha en bit av de hör hemma trotts att de inte längre finns med oss <3 Hoppas ni får en fin lördag!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress