31 december 2014

Nyårsafton

Vardag

Sista dagen på året idag. Tänka sig, detta året har också gått superfort! Förra året var vi hemma och firade helt själva, i år ska vi till mina föräldrar på middag. Båda är mysiga och jag föredrar att va med familjen framför att festa utan barn. Vill gärna fira in det nya året med de jag älskar mest.
 
 
Bild kristinvining.com
 
Har ni några nyårslöften för nästa år? Jag viste att detta året skulle bli ett jobbigt år då både min mormor och farmor va dåliga och de gick båda bort inom loppet av ett halvår. Men mitt nyårslöfte var att vara lycklig. Känns ju konstigt kanske men tanken med det var att trotts motgångar försöka se på saker och händelser som kanske inte är så roliga från ett lite mer positivt håll ändå. Inte gräva ner mig i saker utan istället bryta mönstret och försöka tänka mer på helheten.
 
Det har varit svårt men tycker på ett sätt att jag lyckats. Ska försöka hålla kvar det sättet att tänka och focusera på sådant jag blir glad över och mår bra av. Gör inget ni inte vill och fortsätt inte med sånt ni inte tycker ger er något. Lägg din energi på sånt som ger dig energi och inte sådant som bara tar energi. Då lovar jag dig att också du kommer må bättre! 
 
 
Nu blir det till att förbereda kläder och mat till ikväll! Tillsist vill jag också önska er ett Gott slut och ett Gott nytt år!!
 

30 december 2014

Plundring

Mammaliv

Idag var det dags att plundra pepparkakshuset. Till tjejernas glädje tog vi fram det efter middagen och satte på köksbordet. Men till min förvåning var det inte alls så orört och sparat som jag trott utan att en viss Lea hade vart i farten och gnagt av varenda liten kant på baksidan av huset. Smart liten tjej, den sidan som vette mot väggen va de ju ingen som såg så där va det bara att tugga på :D När jag såg kanterna vart jag först jättechockad. Att hon smugit runt här hemma och tuggar i fler omgångar utan att vi märkt något. Haha, jag va tvungen att fråga, "Lea är det du som gnagt av kanterna på huset?" Varpå hon såg väldigt pillemarisk ut, log men svarade Näää.... Hihihi... Lilla sötisen, påminner om min lillebror när han va liten ;)
 
 
 
 
Huset va roligt att riva och gnaga på i några minuter och gellehallona åts upp men sedan vart det till att kasta alla delarna. Lika bra det för det kan ju annars bli liiite mycket för en liten mage :)
 
 

29 december 2014

AW på Boquerian

Roligheter

Va ju på Boquerian i Mood gallerian en snabbis i sommras men nu bestämde vi oss för att gå dit och avnjuta en hel middag. Eftersom jag jobbar både måndag och tisdag så vart det en passade AW :) Skönt att kunna lyxa till kvällarna lite då man egentligen skulle vilja va ledig. Blir inte lika jobbbigt att gå hemifrån när hela familjen ligger och myser hemma när man har något skoj att se fram emot efter jobbet. 
 
Skönt att få klä upp sig lite också, inte för att jag  hasat runt i mjukisar på jul men man kan lätt bli lite slapp i mellandagarna. Tog en toa selfie på jobbet innan jag drog vidare till östermalm :)
 
 
 
Menyn va något svår att förståsig på om man inte talade spanska men med lite hjälp från servitrisen fick vi in supergoda små tapas rätter. Vart lite bubbel, mini hamburgare, friterad pulled pork, croq pata negra som va typ friterade oststicks med skinka och bläckfisk till varmrätt. Sedan vart det även en creme de catalana till efterrätt! Mums! 
 
 
 
Nu behöver jag inte äta förrän på nyårsafton igen ;)