Alltså detta företag, jag ska berätta för er, blev helt hocked på deras affärsidé. Vem har inte massor av tomma doftljusbehållare där hemma? Man köper ett dyrt snyggt doftljus i glasbehållare sedan brinner de upp och vad gör man med behållaren? Lite tråkigt är det ju att stoppa i ett vanligt värmeljus i dessa och man vill ju inte slänga dem! 
 
Candelize är ett svenskt företag som har tagit fram världens första refill till doftljus. Med Candelize hjälp kan du alltså fylla på gamla nedbrunna doftljus alternativ fylla vilken värmetålig behållare som helst för att skapa ditt unika doftljus. Du bestämmer enkelt doften och behållaren. 
 
Deras kollektion innehåller 10 olika dofter framtagna tillsammans med de främsta parfymhusen i Grasse och vaxet i ljuset är från en naturlig vegansk vaxblandning av 100% eco soya vax.
 
 
Det går snabbare än att göra popcorn i micron!
 
Plocka fram vekarna, placera påsen i micron för att smälta vaxet, sätt fast vekarna i din unika behållare och sist häll i vaxet.
 
Låt ljuset stelna i 2-3 timmar. Nu har du möjligheten att njuta av ditt personliga och unika doftljus!
 
 
Jag provade två dofter. Aqua spa som har marina inslag och påminner om fräsch tvål. Man kan verkligen föreställa sig liggandes på spa med massor av örter och oljor runt dig när man tänder detta ljus.
 
Den andra doften va något dovare och min personliga favorit, La Champa. Denna doft är inspirerad av en mousserande champagne med inslag av vanilj och ek fat. Riktigt behaglig doft!
 
 
Titta gärna in på deras hemsida och läs om alla de andra underbara dofterna som de kan erbjuda. Det är inte sista gången jag handlar på från detta företag kan jag lova! 
 
Bild Emma Melin /Glasbord från Gubi
 
Denna trend kan ju inte ha undgått någon. Från att va inne till att bli helt ute under en ganska lång tid till att nu få flytta i till oss igen. Nu ser vi olika typer av glasbord överallt. Helst ska de va något industriella i stilen med ett fyrkantigt underrede eller runt elegant som dessa med ett grafiskt plockepin undertill. 
 
Jag personligen gillar det runda bäst men det beror ju helt på vart det ska stå. Men hade jag inte haft småknoddar hemma med kladdiga händer som gärna fikar vid soffbordet, då hade jag köpt något av dessa. Ja, här finns olika utformningar och prisklasser. Det på bilden ovan är från Gubi och går på nätta 7 445 kr sedan harvi dessa två, snarlika bord. Vilket skulle ni välja?
 
 OxDenmarq 8 550 kr • Yoko Mio 999 kr
 
Bild Emma Melin

5 januari 2019

Nytt år!

Vardag

 
Gott nytt år alla härliga fina människor! Kan inte fatta att det gått ett helt år från förra nyårsafton. Den nyårsafton som jag för första gången fick spendera utan mina barn. Den nyårsafton som va något helt annat än va jag efter 8 år va van vid. Detta år har verkligen swishat förbi, men såå mycket har hänt. Helt galet när jag tänker tillbaka på allt vi vart med om.
 
Jag brukar alltid göra någon liten årsresumé, mycket för min egen skull då jag älskar att kunna blicka tillbaka på höjdpunkter jag inte vill glömma. Tänkte lägga upp den imorgon. Jag har kommit till den insikten att mycket har kretsat runt mig och mina drömmar detta år. Konstigt att säga det men för en gångs skull har jag kunnat fokusera, vågat släppa taget och satsa på det jag verkligen vill göra. 
 
 
Många gånger har annat hamnat i vägen för drömmar och mål jag själv haft. Jag säger inte att jag inte njutit eller vart lycklig i alla dessa stunder också men man har liksom satt sina egna planer på paus för olika anledningar. Kan vara ekonomiska eller praktiska anledningar, ja ni med barn kan ju säkert skriva under på att livet får lite andra prioriteringar efter man fått barn. Detta behöver ju såklart inte va något negativt, jag har vuxit som människa i detta men drömmar som jag själv haft och vart viktiga för mig har inte känts lika viktiga längre heller. I år känner jag att jag hittat tillbaka till mig själv igen. Har funnit de fokus jag behövt och kunnat prioritera på de sätt som jag tror inte
bara mina barn mått bra av utan också jag.
 
Så vill jag fortsätta leva under 2019. Är väl inte så mycket för nyårslöften men sätter gärna upp mål och planer för detta år. Planer som får mig ännu mer motiverad över att fortsätta utvecklas och göra det jag älskar. Umgås med familjen, resa tillsammans, skapa nya kontakter i arbetslivet, få vara kreativ och ge mig själv utrymme att få njuta och fördjupa mig i de som jag brinner för. Så ser planerna ut för detta underbara år. Så välkommet!