28 december 2018

Juldagar

Julen

 
Då va glada julen slut och julegranen kastas ut. Nja, inte riktigt än men snart så. Vår julgran brukar få vara kvar fram till tjugondag knut men det är hu bara för attvi har plastgran så den håller sig fin så länge. Förstår varför folk kastar ut julgranarna när de börjar barra där hemma. Små stickiga barr är ju ingen hit att släpa runt på i lägenheten.
 
Denna bild tog jag på vår Amaryllis precis innan julafton, visst va den vacker!? Köpte den på Ikea vid Lucia och då va den barnen liten grön knopp som knappt sundes i jorden. Sedan växte den på så pass bra att den va så här vacker lagom till julafton. Det ska bli en tradition hos mig att åka och köpa sådana vid Lucia. 
 
 
Har ni haft en fin jul? Jag har verkligen tagit ledigt och vara umgåtts med familjen. Så mysigt att ligga och dra sig i sängen och kunna dra runt i mjukiskläder här hemma för att sedan ta en lång frukost i lugn och ro. Idag ska vi på teater, Pippi Långsrum på Intiman. Fick biljetterna av mamma och pappa i julklapp och barnen kommer älska teatern. Det har ju blivit lite av en tradition att gå på barnteater i mellandagarna. Har ni några traditioner runt jul? 
 
 
Asså ser ni! Helt underbart, visitkorten till mitt stylingföretag har kommit! Haha, ja jag har ju jobbat ett tag med detta företag men allt sånt här administrativt har jag liksom behövt skjuta lite på eftersom jag haft så mycket att göra på de andra planen. Inte för att jag klagar en det är först nu i december som jag har fått det något lugnare och alltså hunnit med lite av dessa saker också. 
 
Det är ju väldigt roligt när man ser sitt företags logga på saker. Blir ju taggad på att beställa mer saker... Haha, kanske får hejda mig lite men t-shirts och nyckelringar har jag beställt iallafall. Mest för att personal ska kunna ha de på sig tröjorna och nyckelringar är ju trevligt att sätta på kundens nyckel som en liten gåva och minne av homestylingen. 
 
 
Så vad tycker ni om visitkorten? Nu tog jag inte någon bild på baksidan men den är också svart med en centrerad vit text där namn, titel, kontaktuppgifter och namn på hemsida och instagram står. 
Följer ni inte mitt företag redan på instagram blir jag jätteglad om ni börhar göra det, så sök upp @homesthlm
 
Är riktigt pepp på det nya året och kommer skåla in det med så höga förväntningar. Har nämligen stora planer för företaget inför nästa år. Nu är det verkligen nedräkning, först till jul sedan till nyår! Yey!
 

17 december 2018

Pepparkakshus

Julen

 
Här har det pysslats och pyntats för fullt i helgen. Nu har vi hunnit med att baka pepparkakor och lite annat julgott, pyntat granen och gjort ett pepparkakshus. Imorgon ska barnen till deras pappa så då träffar jag dem inte förrän på juldagen så vi har försökt klämma in så mycket vi bara kan.
 
Varför känns det alltid som att december bara swishar förbi. Först är det 1 december och julkalendern drar igång, sedan är det helt plötsligt Lucia och när man tittar i kalendern igen så är det dagen innan julafton. Tror att det är just därför så många stressar igenom julen. Man vill hinna med så mycket och ändå hinna njuta. Nu tycker jag i och för sig att varje moment i detta är mysigt och jag njuter av att baka med barnen, pynta här hemma och vi har som tradition att klä granen till julmusik med glögg och varm saft i kopparna.  
 
 
Pepparkakshusprojektet är också en tradition här hemma och barnen har var sin sida som de får dekorera hur de vill. Förr bakade jag egna delar och la ner mycket mer tid på att själv dekorera och göra nyskapande byggnader. Visst va det roligt men nu gäller det att omprioritera tiden lite. Barnen blir överlyckliga om de får experimentera och vara kreativa, de visar stolt upp vad de skapat och eftersom tiden är begränsad så överlåter jag mer en gärna detta projekt till dem. Ni med barn vet vad jag menar, att få se dem utvecklas och glädjas är värt så himla mycket.
 
 
Det förvånar mig så att Belle som bara är sex år är så uträknande och  konstnärlig. Hon har lärt sig allt om upprepande mönster i skolan så nu ser hon samband överallt. Som ni ser är hennes del på huset riktigt genomtänkt. Lea brukar inte ha samma ork, hon har ofta många idéer men sedan är det annat som lockar och då ryker hennes tålamod. Hennes sida är därför något glesare men också väldigt fin, det behöjer ju inte va mer egentligen. Mina fina älsklingar <3
 
 
Så idag är det alltså måndag. Sista måndagen innan julafton och jag kör igång med årets troligen sista homestyling. Ska bli så skönt att få va lite ledig med mina hjärtan. I mellandagarna brukar vi hitta på massor av skoj, det ser jag fram emot. Har ni några mysiga traditioner som ni vill dela med er av? Hoppas ni får en fin vecka!