30 november 2018

Fredagkväll

Vardag

 
Lilla Sigge, vår lilla pösmunk ;) Va bara tvungen att lägga upp denna bild då han va så söt. Fast han ser riktigt trött ut, hans stora passion i livet är trotts allt att sova. Det är vi i och för sig glada för då vi själva får sova när vi är trötta utan att ha han puffande och rafflande på oss. Har ni hund? Hur är den isåfall? Jag har ju inte så mycket erfarenheter av dessa små varelser så vet inte om det är vanligt att de har så lätt till sömn som vår lilla Sigge.
 
Ja, idag är det fredag! Så härligt! Mina förälderar har vart här på tacomiddag och barnen har showat i vanlig ordning. Vi har fått njuta av både dansuppvisning och modeshow <3 En avkopplande fredagkväll helt enkelt. Ville egentligen bara in och önska er en lika fin fredag och ett trevligt avslut på november!
 
 
 

29 november 2018

Fruset

Vardag

 
Alltså gud va kallt det blivit nu! Det slog mig idag att det faktiskt är vinter nu. Tycker det är svårt att sätta ett datum på när vintern tagit över och höstens tid är förbi. Ibland känns det som höstrusk ända in i december och andra gånger ligger det drivor av snö på marken redan i november. Men nu tycker jag iallafall att vintern är här. Frost på marken och man kan t o m skymta lite snö när man kommer utanför tullarna. I Stockholms innerstad blir det sällan lite snö, antingen är det blask eller så är det så mycket så man måste gräva fram bilen. Det sistnämnda är inte optimalt för en citybo då det redan är trångt på gatorna men då blir extremt trångt och otympligt att ha bil. I mitt yrke kan jag ju inte välja bort bilen direkt. Köra möbler och bohag till stylingar runt om i Stockholm på cykel är ju inte genomförbart. Får jag önska så kan graden ligga på -2,-3 någonstans, utan snö, då blir det varken slask eller drivor. 
 
 
Ja, jag har gympaskor på mig fortfarande. Kanske va detta som fick mig att inse att vintern faktiskt är här nu. De va svinkallt. Så nu åker varmare skor på!
 
Nu till något roligare. På lördag är det 1 december och på söndag första advent! Gud så mysigt!  Barnen är så nyfikna på årets julkalender och i eftermiddag ska vi hänga upp våra stjärnor i fönstren. Lea som är 9 år är precis som jag och älskar att fixa hemma så hon kommer hjälpa mig matsha in vilka som ska vara vart. Belle är mer för julbaket, och de är ju inte fel de heller. Mina små älsklingar, snart är det jul! 
 
 

28 november 2018

Mönstrade peppisar

Vardag

 
Detta va något som jag bara föll pladask för när jag såg det på instagram. Just dessa fina bilder kommer från Viktoria Holmgren som tidigare hette baravickan på instagram. Hon är verkligen en san inspirationskälla, följer ni henne inte än så rekommenderar jag verkligen hennes konto. Supertrevlig tjej också som själv lever småbarnslivet.
 
 
Man köper alltså kavlar med mönster i för att få till dessa vackra kakor. Man kan köpa dem på fler ställen men såg att Leilas generalstore har ett brett utbud och FruNypon där Viktoria köpt sin. Så en sådan kommer jag önska mig i julklapp. Nu är det ju dags att sluta köpa saker till sig själv och istället skriva upp det på önskelistan. Det är ju annars så svårt när alla nära och kära frågar vad man önskar sig och lite roligt är det. Man slungas ju tillbaka till barndomen när man sitter och knåpar på en önskelista. Vad önskar ni er i julklapp? Kanske kan få lite bra tips här också :D