Firat lillebror i helgen ute hos mina föräldrar. Hans riktiga födelsedag är idag så grattis lillebror! Va ju bara två år sedan jag fyllde 27 och det känns som två månader sedan... Gud va tiden går fort! Men tänker jag att Belle då fortfarande låg i min mage och på hur mycket vi upplevt tillsammans efter det så inser jag att det gått många fler månader här emellan!
 
Mamma och pappa bjöd på fika och sedan grillad middag. Kakan på bilderna nedan var en riktig höjdare som gjorde att smaklökarna riktigt krullade sig! Jag fick med mig receptet till er, för denna måste ni prova!
 
 
 

Ingredienser
3 dl vetemjöl
1dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 dl skollad hackad mandel

Fyllning
250 g Jordgubbar
2 st Nektariner
1/2 dl socker
2 tsk potatismjöl

Gör så här;
Sätt ugnen på 225 grader, fördela smöret i mjöl, socker, vaniljsocker och till en grynig massa.
Häll ut hälften av smuldegen i en pajform och grädda i 7 min.
Rensa och skär jordgubbarna och nektarinerna i bitar, blanda dem sedan med sockret och potatismjölet.
Fördela bärblandningen i pajformen och häll över den hackade mandeln och resten av smuldegen.
Sänk värmen till 200 grader och grädda i 20 min.
Servera med vaniljsås!

 
Paket i hög på fikabordet och lillebror fick bl a en helikoptertur över Stockholm! Så häftigt, de vore något!
 
 
Lea valde att sova över så jag var och hämtade henne vid lunch dagen efter då hon skulle på ytterligare ett kalas. Denna gång till en kompis på förskolan. En riktig kalashelg har alltså nu passerat!
 
 
Gud så dålig jag varit på att lägga in receptet på midsommardesserten jag bjöd på som jag lovade. Men bättre sent än aldrig säger man ju så här är receptet!
 
 
Ingredienser
3 st  ägg
1 1/2 dl  strösocker
80 gram  philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 dl  vispgrädde
1/2 paket digestivekex

Gör så här;
Smula digestivekex och lägg lite i botten på varje glas, om du gör en stor Cheesecake så lägg allt i botten på en stor pajform.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret och mosa sedan i osten.
Vispa grädden med vaniljsockret i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
Fördela smeten i glasen lite i taget om du vill göra fler lager som jag så låt varje lager frysa innan du häller på mer digestivekex, avsluta med ostblandningen. Gör de en stor kaka kan du bara hälla i allt och ställa i frysen, den ska stå i ca 5 timmar innan servering så den stelnar helt men är som godast när den har stått framme och tinat några minuter innan servering. Jag dekorerade med lite kiwi och hallon och tycker dn smaken bryter bra men det går egentilgen bra med vilka bär som helst!
 
 Bilder lillaanna.se
 

28 juni 2014

Popcornmys

Vardag

Vart som planerat en riktig myskväll hemma i soffan med popcorn och en barnfilm. Först vart det lite Pippi långstrump sedan gick vi över till Nicke nyfiken, en helkväll med bra filmer helt enkelt ;) 
 
Tjejerna tyckte det var mysigt och vart uppslukade av de bra filmerna. Jag stod mer för myset och tog alla tillfällen till att pussa och krama mina små! 
 
 
Lärde Belle mata mig med popcorn, hahaha! Nu kunde jag bara luta mig tillbaka och njuta av filmerna ;)
 
 
Idag blir det kalas för min lillebror, eller kalas och kalas, det blir middag med familjen ute i Tyresö så vi tänkte sätta igång grillen, mums! Finns ju inget godare än grillat på sommaren och inte bara varmrätten ska grillas utan även förrätt och efterrätt! Gud så gott!
 
Trevlig helg till er!