Gick upp tidigt imorse och bakade scones till frukost. Att man inte gör detta oftare. Det går ju supersnabbt och man har vanligtvis alla ingredienser hemma redan så man behöver inte förbereda något extra. Killen vart överlycklig också och det är ju roligt!  
 
Jag hade russin i som extra smaksättare men man kan ju ha i vad som helst. Har man i lite saffran och socker så får de ju en påskig gul färg. Annars kan man ju använda kardemumma eller andra torkade frukter. 
 
 
Recept Scones med russin
 

Ingredienser 

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk

 2 msk russin

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C.

 

Blanda vetemjöl, bakpulver, russin och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

 

Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

 
Idag är det skärtorsdag och jag är faktiskt ledig. Ska packa inför resan till landet i helgen sedan hämta barnen och åka och äta våfflor hos mormor och morfar. Vi missade våffeldagen i veckan så får ta de lite i efterhand istället :)
 

27 mars 2018

Påskfint

Påsk

 
Då va det påskfint hemma hos oss också! Fixat med lite ris som barnen hjälpte till att klä. Mysigt att göra det tillsammans, lite som att klä julgranen ihop. De nya kycklingarna fick stå på bordet i köket och en liten äggskål som jag tänker fylla med godis när det börjar närma sig påskafton. Eller man kanske måste fylla den redan till skärtorsdagen om det kommer några påskkäringar och plingar på?! Ska själv försöka komma ut med tjejerna så de får plinga på hos några grannar. Tror att de tycker själva utklädnaden är roligast egentligen. Godiset är nog bara ett pluss i kanten för de brukar aldrig ätas upp endå. (Inte av dem iallafall :P)
 
Hur brukar ni göra? Har ni barn som går påskärringar/gubbar eller hoppar ni över det? Känns som halloween blivit större för denna typen av "dörrknackning" och det fanns ju inte när jag var liten.
 
Foton Anna Wallin
 
Satt med datorn och jobbade lite hemmifrån i helgen, skönt att kunna jobba lite när det passar. En av fördelarna med att driva eget. Men i helgen då tänker jag vara ledig, då ska det firas påsk i småland på killens landställe med några kompisar. Längtar så! Tänker mig årets första grillning, brasor och brädspel. En avkopplande helg med god mat och trevligt umgänge helt enkelt, kommer bli så mysigt! Hur ser era påskplaner ut?
Nej, nu tar vi tag i denna dag också, trevlig tisdag till er!
 
 
Hej och hallå! Denna trend håller i sig kan man säga. Mässing är ju väldigt läckert och bryter snyggt av mot den annars så sterila miljön i badrum och kök med sin pråliga framtoning. Nu har alltså IKEA även hoppat på tågen och släppt en mer prisvärd mässingskran än de som cirkulerat på marknaden tills nu. Vad tycker ni, ser ni någon större skillnad på dem? 
 
 
 
Jag gillar faktiskt IKEAs kran, Tycker den är snygg i designen och det är ju väldigt praktiskt att den har vattenlås framtid också liksom de om finns på sidan av Tapwells. 
 
När vi renoverade badrummet i höstas va jag helt bombis på att vi skulle välja mässing men eftersom prislappen vart så pass mycket högre valde vi krom istället. Gör vi köket inom närmsta tiden skulle jag därför kunna tänka mig denna mässingkran och passande knoppar dit istället. Tröttnar man på mässingen känns det som ett enklare byte av en kran och lite knoppar på luckorna än om man skulle va tvungen att byta rör och värmestänger i badrummet. Så är trotts allt nöjd över vårt val av krom. Jag känner ju mig själv, tröttnar ganska lätt på saker och ting hemma så det skulle blivit både omständigt och dyrt.
 
Var tycker ni om Ikeas nyhet?
 
Bilder Alvhem