31 oktober 2014

Fredagsmiddag

Vardag

Har haft över en kompis till mig och min man som gjort middag till oss och skämt bort oss riktigt. Inte varje dag man får någon som lagar mat till en i ens kök medan man själv bara tar det lugnt. 
 
Det vart en supergod lax med tappinad och rotfruktsallad och till de passade vi på att dricka lite champagne. Ja, ni läste rätt :D denna flaska har stått och väntat på att drickas i typ två år så nu va de verkligen på tiden! Det är roligt det där, att man inte kan lyxa till det för mycket i vardagen och när det väl är något att fira så köper man något annat och glömmer vad man redan har... Så ändring på det! Det finns alltid något att fira, och om inte så kan man ju dränka sina sorger i champagne ;) 
 
 
Har suttit ich pysslat lite inför nu på söndag.lea ska ju ha ett litet hlloweenkalas för sina närmsta kompisar och jag har skrivit ut lite bilder som hag tänkte sätta upp på väggarna och i girlanger. Googlade lite och fann hur mycket sim helst på ämnet. Men det är väl inte så konstigt då halloween inte är ett nytt påfund även fast man kan tro det som svensk. Vi har iallafall inte firat denna företeelse tidigare. Men varför inte? Är ju sjukt kul med teman och att pynta och klä ut sig är ju bara toppen! Hahaha!
 
 
Ska ner i källaren imorgon och leta rätt på allt vårt annat halloweenpynt. Halloweenfest har vi faktiskt haft förr så lite saker har jag sparat på mig ;)
 

28 oktober 2014

Tjuvkik på julen 2014

Julen

Ja, jag vet det är inte äns december än men kan inte hålla mig! Har hållt på dessa godingar ett tag men nu måste jag bara blogga om julen! Jag älskar ju julen!! Ferm living har kommit med massor av fina inspirationsbilder från deras vinter kollektion men har fått välja ut mina favvisar så inlägget tar slut någon gång ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan har House Doktor kommit med dessa godbitar. Har varit tvungen att solla här också... Åååh så mycket fint som kommer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27 oktober 2014

Lekland

Vardag

Ett perfekt sätt att aktivera barn i Leas ålder när det regnar, blåser och är kallt ute är att åka till ett lekland! Vi va dock inte ensamma om att tänka så utan det var rätt mycket folk där när vi kom. Men eftersom min dotter bara tycker om när det är mycket folk (för då hittar hon massor av kompisar) så gjorde det inte så mycket. Dessutom hittade vi mammor ett fikabord mitt i smeten med lagom uppsikt men i okej ljudnivå så det vart faktiskt okej endå... 
 
Vi ville prova det nyöppnade leklandet i länna så vid lunch drog jag och Lea dit och träffade en kompis och hennes dotter. Det vart leklandlunch som bestod av macka för mamman och sallad till Lea... Hade tänkt köpa varmkorv till Lea men hon var tydligen inte hungrig...Antog att det hade att göra med att hon ville ut och leka på en gång... Hon åt dock upp min sallad till min macka så lite hungrig va hon nog allt... Ungen älskar ju sallad och de kanske endå är bättre om hon äter de ibland istället för varmkorv så tjafsade inte mer om det. 
 
 
Leklandet heter Andys och finns på fler ställen, bl a i Sickla där vi varit endel. Detta va också mycket bra, fast bäst för barn i 4-5 årsåldern och uppåt skulle jag säga. De var rätt stort och skulle nog va ganska jobbigt att springa efter yngre barn där, det fanns dock en mindre barnhörnan för de mindre.
 
Försökte ta lite bilder på Lea men det gick fort i svängarna...