31 mars 2015

Tisdag idag

Vardag

Idag kommer min bästa kompis hem från Thailand. Yey! Hon har vart där i två veckor, rena drömmen när man ser tillbaka på vädret här hemma... Regn och pluss två grader på mornarna är ju ingen höjdare. I morse ville inte barnen hjälpa till heller utan allt va fel. Gnäll från den yngsta som inte ens ville kliva ur sängen och den stora ville inte ta på sig några kläder. Sedan va det fel att jag släkte lampan för det ville hon göra osv.. Gah, ibland känner man att man kan bli tokig för mindre!
 
Nu är de iallafall lämnade och idag hämtar farmor på förskolan. Så tacksam över att farmor vill och kan hämta så mycket som hon gör. De hjälper två heltidsarbetande förälderar väldigt mycket!
 
Jobba på! Kom till oss på LF ;)
 
Ikväll blir det påskpyssel då jag fått en idé om vad påskriset kan sakna. Vi får se om de blir så bra som jag hoppas på ;)
 
Hoppas ni får en trevlig tisdag!
 
Gud va förvirrande det är med att ställa om till sommartid. En timme fram, alltså får man sova en timme kortare på morgonen. Det enda posetiva med det är att barnen vaknar vid 7 och inte vid 6...och att det upplevs som att solen går ner en timme senare helt plötsligt. Ljusare blir det alltså också på eftermiddagen då man ska knata hem från jobbet. 
 
Nu viste jag att man skulle tänka en timme fram när man vakna men blev förvirrad ändå när både Iphonen och tvn ställt om sig själva. Får ta och jämföra med min armklocka den har iallafall inte ställt om sig själv! 
 
 
 
Nu är vi inne på de sista timmarna för att va säkra på att barnen inte smittar någon efter deras kräksjuka som vi bollat mellan oss hela förra veckan. Blir less på att andra inte respekterar 48 timmars regeln när deras barn vart sjuka. Jag kan hålla med att det inte är värst roligt att va hemma två dagar med ett friskt barn och tro mig de slår på vår ekonomi att va hemma från jobbet trots att man får en ersättning från försäkringskassan vid vab. Men är det de som krävs för att inte smitta ner andra så måste man respektera det!
 
Rastlös barn här hemma....
 
 

28 mars 2015

Redo för påsken

Påsk

Nu är även påskriset inhandlat och pryder soffbordet här hemma. Har dock inte bestämt mig om vi ska ha det där eller i köket. Kan tänka mig att tjejerna kan irritera sig på att de står i vägen för tvn om man ligger ner i soffan... Mina små små soffpotatisar ;)
 
Saknar lite färg i riset och tänkte leta rätt på något litet pynt som bryter av i det annars svart-vita riset. 
 
 
 
 
Märkte att det va bra med en större vas med lite bredd och tyngd så riset inte ramlade. Denna runda passade prefekt!
 
Tjejerna har också fått ett eget ris, precis som planerat önskade de bara massa rosa i men de passar ju bra in i deras rum ;)
 
 
Eftersom mina små är rätt klåfingiriga riskerar jag inte att prova använda en riktig vas till deras ris så vi slog in ett gammalt pringelsrör i inslagningspapper. Vart en perfekt stryktålig vas!