Tänka sig att det redan är första advent?! Tycker ju inte att det va allt för länge sedan det va rekordvärme här hemma och man sprang runt i linne och shorts ute... Men ja, det är bara att acceptera att tiden går hiskligt fort fram! 
 
Dagen började med barnkalas på ett lekland här i stan. Tror att det är det enda leklandet inne i Stockholm. Alla andra ligger lite utanför och det kan ju va svårt för vissa att ta sig dit om man tex inte har någon bil så detta funkar kanon Om man ska bjuda massa förskolekompisar. Playland Sthlm heter det och ligger på Kungsholmen. Rätt litet i storlek men perfekt till kalas där man vill ha uppsickt men ändå kunna sitta ner och dricka en kopp kaffe medan barnen leker. Avståndet hem efter ha vart på kalas där är ju också att föredra. En prommenad på fem min sedan är vi i vår port, tacksamt när sockret gått ut kroppen och tröttheten tagit över...
 
När vi kom hem var det hög tid att sätta upp stjärnor och ljusstakar här hemma eftersom vi bjudit till adventsfikat hos oss. Min mamma, pappa och bror (mormor, morfar och morbror för de små liven) kom över vid fyra tiden och mumsade glögg, pepparkakor, bullar och tände första ljuset med oss. Supermysigt och enkelt anordnat. 
 
 
 
Provade en helt alkoholfri glögg tillsammans med dem vanliga lättvinsglöggen på 2,5 %. Den va faktisk mycket god! Inte lika söt och något blaskig om man jämför fylligheterna men de är ju inte så konstigt, så absolut godkänt fick den! Ska köpa den hädan efter då jag föredrar så lite alkohol i som möjligt (pga smaken). Tycker starkglöggen bara smakar sprit.,,
 
Efter alla sötsaker lycksade jag till middagen med suchi från RAW. Sveriges, kanske världens godaste sushi (enligt mig). Värd att prova om du ej gjort det redan! Ta kombi sushin, den är bara Mmmmmm!
 
 
 

28 november 2014

Inspiration till advent

Vardag

I helgen ska julstjärnorna och ljusstakarna upp då det är första advent på söndag. Så mysigt kan jag tycka! Allt blir nästan vackrare att titta på med lite belysning i... och ljusare blir det av alla lampor som lyser upp i mörkret. Sedan när snön kommer då är myskänslan på topp! 
 
Har varit i källaren och hämtat lådan med ljusstakar. Tar nog till på söndag för mig att få upp dem... You know, familjeliv och annat i kalendern... Har ni fått upp era adventsstjärnor än? Om ni som jag kan känna att det är lite roligt med inspiration kring detta så bjuder jag här på lite ögongodis.
 
Källa skönahem.se/mycasa
 
Källa adictaaloscomplementos.blogspot.se
 
Källa ellos.se
 
Källa ellasinspiration.se
 
Källa houseofphilia.elsasentourage.se
 

27 november 2014

Julkort

DIY/Pyssel Julen

 
Tänkte förbereda julkorten till helgen. Gjorde ett försök till att fota tjejerna förra helgen. Klädde upp dem i finklänningar och rosetter men det gick inte alls :( Lea va dock jätteduktig och tog direktiv men lillan stod nara och grinade... Typiskt... Antar att tiden hade med reaktionen att göra då jag kom på att jag skulle göra detta kl 19.30... Så foto och trött liten = inte helt lyckat... Får därför göra om försöket nu i helgen och då vid en tidigare tid på dagen :)
 
Tänkte även pyssla ihop julkorten då jag tycker sånt är så roligt. Men det planerar jag att göra på min pysselkväll med kompisarna den 14/12!
Men gillar man inte att pyssla ihop egna kort så kommer här ett tips på superfina kort man kan köpa. Dessa griffeltavlekort! Vist är det bara såå snygga?! 
 
 
 
Ni ni kan köpa dem här. Sedan kan man självklart smsa eller mmsa ut en julhälsning om man gillar det bättre än papperskort. Jag föredrar papperskort som man kan sätta på kylskåpet och är det fina nog spara i en låda :)
Lite mysigt och speciellt tycker jag det är när man får ett kort på posten. Personen som skickat har ansträngt sig något mer kan hag tycka och känna och det uppskattas!