28 november 2015

Rosa rosor

Mammaliv Vardag

Gårdagens fredagsmys va en hit. Tjejerna har fallit helt för ostbollar så det är bara de som gäller här hemma... Eller de och glass... Lea fick en ros av killen som säljer blommor här på lilla torget nedanför oss så nu sitter den i vatten på bordet bredvid de fina rosa rosorna jag fick i veckan av min man. I dag ska julpyntet upp! Taggad till tänderna är jag! Hahaha, lika roligt varje år att få plocka upp de man plockade ner i januari. Alltid något man glömt att man hade... Blir lite som mini julafton ;)
 
 
 
Idag är också första helgdagen vi inte har några planer på.  (Annat än pynta då) Hela hösten har annars vart helt full av  kalas, bjudningar och evenemang att springa på med familjen. Pustar ut med en riktig hemma dag och kanske till och med tar och bakar lite peppisar med tjejerna. Kvalitetstid delux! 
 

27 november 2015

Adventspiff

Julen

Snart första advent! Enligt mig börjar då nedräkningen till jul på riktigt! Har jag sagt att jag älskar julen? Jag älskar julen! Nu låter jag som en Nisse hög på julen men kan inte hjälpa det. Att få piffa, fixa och tända ljus eller baka så hela hemmet fyls av värme och en härlig julig lukt. Att få shoppa julklappar till alla man älskar och få se deras ansikten när de öppnar. Att få se spänningen och förväntan i barnens ögon inför lucia, tomten och allt som hör där till. Hur kan man annat än älska julen?! 
 
 
 
Adventsljusstaken är på plats och med nya siffror för i år. Man sticker bara in de i ljusen, vart man nu vill ha siffrorna. Väldigt praktiskt och snyggt! Har ju fått guldfeber så har piffat både hemma och kontoret med guld detaljer. Älskar "glasboxljusstaken" också från Lagerhaus. Funderar på att fylla den med något men är osäker... Tips tas gärna emot :)
 
 
Ett tips från mig till dig här. Försök nu inte stressa sönder julen utan ta det som de kommer. Det kommer fler jular. Boka inte in tjugo julbord eller firanden hos folk och stressa inte över att behöva köpa tusen klappar. Köp det som du känner för och vid fantasibrist googla, köp presentkort eller gör eget presentkort där mottagare får välja något för en viss summa, då kan det inte gå fel! ;) 
 
 

26 november 2015

Julmingel

Julen Recept och gott

Har precis bjudit in till mitt årliga julpysselmingel här hemma. Blir 9:de året i rad vi kör. Herregud! Nästa år blir det jubileum! Skoj! Men i år kör vi vanligt pyssel-mingel. jag brukar bjuda in ett gäng tjejer som samlas här hemma och äter juliga bakverk, dricker glögg och pysslar med något inför julen. Julkort är rätt populärt men folk brukar baka, testa nya pysseltips från nätet eller bara mingla runt och insupa den juliga atmosfären i form av alla lukter, känslor och julmusik som strömmar genom luften. 
 
 
Ser verkligen fram emot denna helg! Två veckor kvar, så nu börjar jag planera vad jag ska bjuda på för juligt. Funderar på att göra en juldrink till fördrink. Sedan köra glögg och någon saffranskaka till fikat. Blev väldigt inspirerad av denna bilden från Cervera. Skrev ner ett litet recept jag tänkte prova :)