30 september 2015

Julen 2015 på Ikea

Julen

Okej, nu känner jag mig bättre, inte bra men bättre så har energi igen att gå till jobbet och va mig själv. Jobbigt när man inte orkar annat än sova, man får inte mycket gjort men kände att jag verkligen va tvungen att ta lite tid att bara vila så jag skulle bli frisk någon gång. Annars kan man ju dra runt på en förkylning hur länge som helst... 
 
Har spanat runt lite på nätet nu när jag varit soffliggandes och hittat lite bilder från Ikeas kommande julkollektion. Älskar ju detta! Att få luska fram och se vad som komma skall innan de landar i butik. Då kan man sikta in sig på godbitarna direkt när de kommer, innan de tar slut :)
Så här får ni ett gäng bilder med lite godbitar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27 september 2015

Krasslig

Kalas

Gud va jag hatar att va sjuk! Vet ingen som gillar det men jag verkligen hatar det! Ligger här och snörvlar med ingen röst och huvudet känns stort som en vattenmelon och värker. Japp, det där hängiga som jag kände av i slutet av förra veckan utvecklades alltså åt helt fel håll och jag insjuknade i en oskön förkylning. Jag hinner inte med detta! Igår va det kalas för min pappa och jag fick sitta längst ner i hörnet och inte gå nära folk och va tvungen att gå ifrån och vila mitt i fikat. Känns inte alls kul, hej hej, smittohärden är här! Nästa helg är det ju kalas för Lea och de vore väl typiskt om jag nu smittat mer halva släkten inför vårt kalas...
 
 
 
 Supergod buffé 
 
Idag måste jag köra Lea till barnkalas och eventuellt va där med henne, känns inte heller kul men vad ska man göra när det bara är jag som kan köra och kalaset är ute i Bromma? Ska först hämta henne i Tyresö där hon dansat för att köra direkt till kalaset så det är en bit emellan och man hinner inte ta sig mellan kommunalt. Hej och hå, ska ta mig ur sängen och försöka rycka upp mig, kanske dricka en kopp te eller honungsvatten så jag känner mig piggare! 
 
Laddar med alkogel så jag inte lämnar baciller efter mig och försöker va så långt ifrån folk jag kan!
 
 

26 september 2015

Blommigt

DIY/Pyssel Kalas

Då va inbjudningskorten till Leas släktkalas färdiga och skickade så nu kan jag avslöja temat! Lea har ju som jag tidigare sagt valt tema själv detta år. Temat vart därför blommor eller blommigt! Jag gillar ju utmaningar så tänkte göra det så speciellt jag kan. Därav dessa inbjudningskort, eller kort och kort, vi kan kalla de inbjudningar bara!
 
 
 
Är ni sugna på att göra egna så gjorde jag så här; 
 
 
 
Använde mig av lite tjockare blompinnar, grön papperstejp, grönt lite hårdare papper och silkespapper i lite varierande färger. Knöt även dit blombladen med texten på med en bit tråd som jag sedan tejpade över så den inte skulle lossna. Inte så svårt men det blev bra tycker jag. Hoppas de håller ihop i kuvertet nu... Exakt en vecka till det blommiga kalaset nu så dags att samla inspiration till bakverken och dekorationen!