31 januari 2017

DIY - Hylla

DIY/Pyssel

DIY eller Do it yourself är något som ligger mig varmt om hjärtat då jag är ett litet pysselfreak. Älskar verkligen att skapa, något som från början bara är en ide i mitt huvud. Att få se det växa fram till något jag sedan gjort helt själv är som en kick. Kommer därför veva in denna kategori lite mer i bloggen och den kommer bestå av både egna pyssel och projekt samt ihopsamlade godbitar från andra.
 
Idag kommer jag att bjuda på denna smarta hylla gjord av Caroline Burke. Så snygg och väldigt enkel att göra!
 
 
Det man behöver är bara läderband, håltång, två krokar till väggen och ett hyllpan i valfritt material och längd.
 
 
Sedan fäster man krokarna i väggen med lagom långt avstånd (beroende på hur långt hyllpan du valt) och använder hyllplanet som tyngd för stabiliteten.
 
Bilder lånade av burkatron.com 
 
 Visst blev det snyggt?! Lätt värt ett försök om man är ute efter en ny hylla där hemma!
 
 
 
Va mycket snygga skåp det kommit till butikerna nu till våren. Många med lite mer rustik känsla och inte bara de där högblanka supermoderna som kanske passar mer i en nyproducerad lägenhet.
 
Jag gillar dessa två skåp väldigt mycket. Tycker de liknar varandra en del också... Men det vänstra finner ni på IKEA och det högra på ELLOS. Inte så stor skillnad i pris men det från Ellos är ju nästan dubbelt så stort. Man får väl se vad man kan få plats med om man nu är ute efter ett sånt här skåp. Kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar det lite rakare skåpet mer än det med större ovanskiva... 
 
 
Tips! Har man en rabattkod på Ellos kan mna dessutom få det billigare!
 
Snyggt är ju om man köper ett lite enklare skåp eller sidboard att måttbeställa en annan toppskiva i annat material till möbeln. På så sätt blir den lite "one of a kind" och de kan ju va lite roligt att ha något som inte alla har. Kanske i betong eller i marmor...
 
Lånadebilder från pinterest
 
 
Fyndade precis en City Herb av Louise Roe på NK! Vart så glad när jag gick förbi Newport och såg att de va på rea! 50% ockå, rena drömmen då jag gått och suktat efter dem länge! Älskar serien City då man kan använda den som både vas, ljuslykta och småförvaring. De är både eleganta och enkla i sin design. 
 
Bild lånad av houseofphilia
 
Ingen har väl undgått att vårens hetaste färg är grönt och såg även att dessa vackra skapelser även finns i denna färg sedan ett litet tag tillbaka. Gud så snyggt!
 
 
Bilder från bybinett