31 juli 2014

Rudan

Vardag

Tog barnen och åkte till Rudansjön/parken idag efter jobbet. Hade bestämt träff där med en kompis som också har barn i ungefär samma åldrar som jag och dessutom fått sin tredje för bara några månader sedan. Det var första gången jag fick se lille bebben som fått namnet Leonelle. Han va så liten och söt, tänk va fort de växer! Jag tycker kallar ju Belle för min lilla bebis men hon såg ju ut som tre år om man jämförde... Herregud hon fyller ju två om vara några veckor, vart tog tiden vägen?!
 
Vi hade med oss ett litet paket med ett par byxor och en nallesnutte till honom och jag tror nog att han vart glad ;) 
 
 
Lea har tydligen varit massor i Rudanparken med sin förskola så hon visade mig runt med stor entusiasm! Trotts att hon går på förskola i stan så tar pendeln ut bara va 15-20 min så det är ju jättesmidigt! 
 
 
Först vart det lek i parken och picknick sedan vart det bad i Rudansjön. Superbra sjö också, långgrunt hur långt som helst och fin botten för barnen att gå på. Varmt i vattnet va det också där man gick och vadade. 
 
 
 
När klockan var 20.30 var det 23,5 grader ute, så härligt! Men då var det iallafall dacks att åka hem och lägga barnen. Lea hade turen och fick sova hos mormor och morfar så morfar hämtade upp henne vid parkeringen och jag och Bellan åkte hem till oss. 
 
 
Nu har hon avnjutit en timme med nalle puh och jag har haft egentid med tidning och godis. Perfekt kväll! Får sådan energi av att göra saker och träffa folk! Älskar det! Gör jag inget på dagarna eller kvällarna så får jag ingen energi... Borde kanske vara tvärt om, att man vilar upp sig och får energi men så funkar INTE jag! Haha! 
 
 
 
Åt så goda snittar för ett tag sedan, måste rekommendera dem om ni ska ha fest och funderar på vad ni ska bjuda på. 
 
 
Laxrullader

Ingredienser
300 g gravad lax, tunt skivad
0,5-1 msk wasabi, eller riven pepparrot
200 g naturell färskost
1 krm salt
1 knippa dill och lite linfrön till dekoration
 
Gör så här;
Blanda wasabi/pepparrot, färskost och salt. Smaka av.
Bred ett jämnt lager av fyllningen över laxen. Forma en rulle med hjälp av plastfolie. 
Lägg rullen i frysen 30 min.
Skär den i drygt centimetertjocka skivor och dekorera med dill och lite linrön.
 
 
 
Löjromscheescake på kavring
 
Ingredienser
  ca 200 g kavring
75 g smält smör

4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost med gräslöksmak
1/2 finhackad rödlök
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och vitpeppar
löjrom till dekoration
 
Gör så här;
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen och bred fyllningen över kavringen. Låt stå kallt i minst tre timmar eller tills fyllningen stelnar. Stansa ut snittarna med pepparkaksformar eller skär i bitar med kniv. Dekorera sedan med löjrom och dill.
 
Åh, blir hungrig bara av att tänka på dessa!
 
Va inne och spanade på Åhlens höstnyheter och hittade dessa godbitar på deras hemsida!
 
 
Mycket snyggt! Klockan finns också i mässing och hur snygg va inte kopparäpplet!? Cravings! 
 
Asken vid klockan liknar väldigt iittalas Vitriini men priset på Åhlens känns mer ok än iittalaS 399-599kr för en liten ask...