Lite spänd på vad IKEA kommer bjuda på i deras nya PS kollektion i år. Denna kollektion blir IKEAs sjunde designkollektion i serien PS.  Kollektionerna har speglat mer än 60 års IKEA design och av hur människors liv och behov ser ut hemma.
 
De håller fortfarande kvar vid samma värderingar. Bra, prisvärd och praktisk design som hör hemma i riktiga hem men jag tycker även de kan lägga till mordern för jag tycker verkligen IKEA hänger med i trenderna just nu.
 
Här är lite av vad PS bjudit på hittills och enligt mig är dessa möbler,material och former helt rätt just nu!
 
Va inne på bloggen var-dags-rum och skymtade dessa nyheter för den nya releasen senare i vår, kanske vore något...
 
 
En häftig lampa om jag får tycka, går alltså att öppna och stänga och ändrar där med utseende. Fyra lampor i en, sedan är ju dessa hyllor och skåp klyftiga som vad jag förstår placeras rätt snyggt i hörnen.
 
 
Samt lite fler roliga lampor....
 
 
Detta är ju bara en spotstyvel av vad som ska komma i serien under 2014 så vi får vänta tålmodigt på ytterligare pressreleaser för mer info. 
 
Källa: var-dags-rum, interiors addict
 

24 februari 2014

Självförtroende

Mammaliv

Hur ger man ett barn självförtroende? Hur bygger man upp det? Kan vi föräldrar hjälpa till att bygga upp det? 
 
Jag tycker att vi gjort vårt bästa med att uppfostra vår dotter med kärlek, respekt och regler och känner i vissa avseenden att hon kan ta plats och ha bra självförtroende. Men det är långt ifrån alla fall. Hon (med fler) utsätts ständigt för kränkningar och utfrysningar på förskolan hon går på. Jag förstår att detta är jätte jobbigt för henne och jag försöker göra allt i min makt för att detta ska upphöra. Vi har haft möten med alla föräldrar och med personalen. Personalen jobbar sedan kontunueligt med detta i barngrupperna och har en dialog med barnen om hur man är en bra kompis och hur det känns när någon är elak eller hårdhänt för att stärka deras sympatiförmågor. Men detta är alltså barn i 4-5 års åldern! De agerar inte alltid som de blivit tillsagda nästa gång de hamnar i en liknande situation då det glömt bort vad som hänt efter fem minuter....  
 
Jag försöker säga till min dotter att inte acceptera när någon säger något elakt eller säger att hon inte får vara med utan säga ifrån och om det inte fungerar ta hjälp av en vuxen! Sen pratar vi alltid om vad som hänt under dagen och jag vill gärna ha namn på dessa barn som inte verkar ta till sig infon så jag också kan ta detta med personalen och dess föräldrar. Jag tror inte att det finns föräldrar som inte uppfostrar sina barn men liksom många små så går alla igenom faser där det är väldigt viktigt att man agerar mot deras beteende!
 
Glöm för Guds skull inte att ge era barn uppmärksamhet när det gör bra saker och ha tålamod och lyssna på dem trotts att vissa samtal kan vara obegripliga och långa.  
Ofta så hör man sig själv säga "Slå inte klubban i väggen!" "Smäll inte i dörren!" "Sitt still på stolen när du äter!" Vad gör då barnen? Jo, de testar oss, ser om vi uppmärksammar det de gör och dem. Uppmärksamma istället de barnen gör bra och ta inget för givet, säg, "Va du är duktig som sitter still när du äter" eller "Gud va fint du ställt dina stövlar i hallen" det behöver ju inte va stora saker utan vikutigast är att barnen blir sedda och bekräftade för de bra sakerna de gör.
 
Många gör felet att det har alltför brottom, jag är inget helgon heller, utan försöker också tänka extra på detta då det kan vara lätt att tro att de små vet hur stolt man känner sig över dem. Men är den ända gången barnet får sin förälders uppmärksamhet när de gör något dåligt så....
 
Men frågan jag har är alltså, ger detta barn självförtroende eller hur ger man sitt barn de? Måste de gå igenom jobbiga saker för att bli starka och bygga upp det själva? Jag vill ju skydda mitt barn från allt ont i världen men ändå att de ska bli starka i individer, går det? 
 
Bilden är lånad från ekuriren.se
 
 
I går firade vi min farmor som fyllde 99 år. Jag frågade henne hur de kändes att fylla hela 99 år och hon svarade, "Hemskt... det är bara fel på allt" Ja, frågar man så får man ett ärligt svar. Visst är det häftigt att fylla 99 år men är man nästan blind och hör jätte dåligt så kan man inte leva som man önskar och jag förstår att det måste vara sjukt frustrerande och deprimerande.
Man blir som en fånge i sin egen kropp för klar i huvudet är hon. Jag kan verkligen sitta och prata med farmor och de gör så ont i hjärtat att veta hur ledsen hon är över situationen :( 
 
Älskade farmor, jag älskar dig så <3