Ikeas PS nyheter

Kategori: Inredning - allmänt

Lite spänd på vad IKEA kommer bjuda på i deras nya PS kollektion i år. Denna kollektion blir IKEAs sjunde designkollektion i serien PS.  Kollektionerna har speglat mer än 60 års IKEA design och av hur människors liv och behov ser ut hemma.
 
De håller fortfarande kvar vid samma värderingar. Bra, prisvärd och praktisk design som hör hemma i riktiga hem men jag tycker även de kan lägga till mordern för jag tycker verkligen IKEA hänger med i trenderna just nu.
 
Här är lite av vad PS bjudit på hittills och enligt mig är dessa möbler,material och former helt rätt just nu!
 
Va inne på bloggen var-dags-rum och skymtade dessa nyheter för den nya releasen senare i vår, kanske vore något...
 
 
En häftig lampa om jag får tycka, går alltså att öppna och stänga och ändrar där med utseende. Fyra lampor i en, sedan är ju dessa hyllor och skåp klyftiga som vad jag förstår placeras rätt snyggt i hörnen.
 
 
Samt lite fler roliga lampor....
 
 
Detta är ju bara en spotstyvel av vad som ska komma i serien under 2014 så vi får vänta tålmodigt på ytterligare pressreleaser för mer info. 
 
Källa: var-dags-rum, interiors addict
 

Självförtroende

Kategori: Mammaliv

Hur ger man ett barn självförtroende? Hur bygger man upp det? Kan vi föräldrar hjälpa till att bygga upp det? 
 
Jag tycker att vi gjort vårt bästa med att uppfostra vår dotter med kärlek, respekt och regler och känner i vissa avseenden att hon kan ta plats och ha bra självförtroende. Men det är långt ifrån alla fall. Hon (med fler) utsätts ständigt för kränkningar och utfrysningar på förskolan hon går på. Jag förstår att detta är jätte jobbigt för henne och jag försöker göra allt i min makt för att detta ska upphöra. Vi har haft möten med alla föräldrar och med personalen. Personalen jobbar sedan kontunueligt med detta i barngrupperna och har en dialog med barnen om hur man är en bra kompis och hur det känns när någon är elak eller hårdhänt för att stärka deras sympatiförmågor. Men detta är alltså barn i 4-5 års åldern! De agerar inte alltid som de blivit tillsagda nästa gång de hamnar i en liknande situation då det glömt bort vad som hänt efter fem minuter....  
 
Jag försöker säga till min dotter att inte acceptera när någon säger något elakt eller säger att hon inte får vara med utan säga ifrån och om det inte fungerar ta hjälp av en vuxen! Sen pratar vi alltid om vad som hänt under dagen och jag vill gärna ha namn på dessa barn som inte verkar ta till sig infon så jag också kan ta detta med personalen och dess föräldrar. Jag tror inte att det finns föräldrar som inte uppfostrar sina barn men liksom många små så går alla igenom faser där det är väldigt viktigt att man agerar mot deras beteende!
 
Glöm för Guds skull inte att ge era barn uppmärksamhet när det gör bra saker och ha tålamod och lyssna på dem trotts att vissa samtal kan vara obegripliga och långa.  
Ofta så hör man sig själv säga "Slå inte klubban i väggen!" "Smäll inte i dörren!" "Sitt still på stolen när du äter!" Vad gör då barnen? Jo, de testar oss, ser om vi uppmärksammar det de gör och dem. Uppmärksamma istället de barnen gör bra och ta inget för givet, säg, "Va du är duktig som sitter still när du äter" eller "Gud va fint du ställt dina stövlar i hallen" det behöver ju inte va stora saker utan vikutigast är att barnen blir sedda och bekräftade för de bra sakerna de gör.
 
Många gör felet att det har alltför brottom, jag är inget helgon heller, utan försöker också tänka extra på detta då det kan vara lätt att tro att de små vet hur stolt man känner sig över dem. Men är den ända gången barnet får sin förälders uppmärksamhet när de gör något dåligt så....
 
Men frågan jag har är alltså, ger detta barn självförtroende eller hur ger man sitt barn de? Måste de gå igenom jobbiga saker för att bli starka och bygga upp det själva? Jag vill ju skydda mitt barn från allt ont i världen men ändå att de ska bli starka i individer, går det? 
 
Bilden är lånad från ekuriren.se
 
 

Farmor 99 år

Kategori: Fester och middagar

I går firade vi min farmor som fyllde 99 år. Jag frågade henne hur de kändes att fylla hela 99 år och hon svarade, "Hemskt... det är bara fel på allt" Ja, frågar man så får man ett ärligt svar. Visst är det häftigt att fylla 99 år men är man nästan blind och hör jätte dåligt så kan man inte leva som man önskar och jag förstår att det måste vara sjukt frustrerande och deprimerande.
Man blir som en fånge i sin egen kropp för klar i huvudet är hon. Jag kan verkligen sitta och prata med farmor och de gör så ont i hjärtat att veta hur ledsen hon är över situationen :( 
 
Älskade farmor, jag älskar dig så <3
 

 
 

Ikea besök

Kategori: Inredning - allmänt

Tog en sväng till IKEA igår då jag tänkte att det gäller att passa på innan sportlov och löning då jag va lite osugen på att trängas och köa.
 
Spanade de in deras nya inredning till paxgarderoberna och de vart två hyllor till tjejernas garderober och förvaringskorgar. Man blir ju väldigt inspirerad av att gå runt bland deras uppbyggda miljöer, speciellt garderoberna måste jag erkänna. 
 
 
 
 
Och min plan slog in och de va lagom med folk fast vart sjukt irriterad över en annan sak. Jag åkte dit väl förbered med lista och stenkoll (trodde jag) tänkte att det här klarar jag av på högst två timmar men när jag kom fram så såg jag att de gjort om nästan hela Ikea! Så den stenkollen jag trodde jag hade va spårlöst borta och där sprang jag fram och tillbaka som en yr liten höna och tillslut va jag tvungen att sätta mig ner för att ta en kaffe då jag va helt slut och irriterad så jag inte hittade allt jag sökte. 
 
 
Posetivt va iallafall priset på en kaffe och en bulle, endast 5 kr för båda! Sedan struntade jag i de saker jag inte hittade för jag orkade helt enkelt inte springa tillbaka igen då de flyttat upp massor med saker som brukade var på "tag själv avdelningen" till de vanliga möbelavdelningarna... Men de vart en hel del fynd ändå.
 
 
Lyckligast va jag av att äntligen hitta ett koskin till golvet i sovrummet! Eftersom de är så billiga på Ikea har jag länge kollat om de finns några med mönster men de brukar va enfärgade svarta eller bruna men nu va där ett som hängde i skylten som jag bad en som jobbade där att lyfta ner till mig. När vi la ut det för att se hur hela såg ut stanna de två killar till i personalen och kommenterade hur fint de va och de lät lite chockade (kan ju va ett säljknep men ändå) och den ena av killarna påstod att det redan va sålt men då Såg hans kollegor lite chockade ut var på jag utbrast Ja, nu är det det iallafall! Haha, han försökte där men mig kan man inte lura så nu ligger de här på vårt golv och glänser. Stort va de också, herremin Gud men det fick plats med nöd och näppe :D
 
 
 

Vårjackor

Kategori: Mode barn

Hm, är det för tidigt än tro? Blir lika besviken varje morgon när jag kollar temperaturen ute och inser att det fortfarande bara ligger runt 0an...Det är ju trotts allt bara februari så konstigt är det inte men eftersom vi haft så lite snö så har man ju tröttnat på det har grå, mörka och kalla nu!
 
Det har iallafall börjat dimpa ner lite vårjackor i butikerna så de borde ju betyda att det inte är för tidigt att börja kolla.... eller? ;)
 
Tyckte verkligen om Leas skinjacka som hon hade förra året men kan inte hitta vart jag lagt den... eller har jag glömt den någonstans.? Åh nej, hoppas inte! Men Belle ska få en ny tunn jacka då den vi hade till Lea gått sönder.
 
 
Denna från Lindex va ju jätte söt. Men måste nog gå och klämma och känna på dem för att kunna ta ett beslut.
Vill nog inte ha en jacka med så "skrikiga" färger men vill fortfarande att den ska va praktisk och inte se eller bli skitig efter bara några dagar... HM har denna som jag också tittat på, båda är söta men den från HM är kanske något kallare...
Ska fortsätta min jakt efter jacka, det lär ju komma ut fler om några veckor eller så, ska inte ha för brottom!
 

Grafisk mobilbakgrund

Kategori: Vardag

Hittade denna fina bakgrund till mobilen när jag va inne på Only deco loves hemsida och surfade runt efter inredning. Älskar hennes stil och bilder och nu har hon gjort? eller iallafall delar hon med sig av dessa fina bakgrunder till mobilen.
 
 
Så snygg med vit bakgrund till en vit telefon, men de finns också i rosa och ljusgrön.
 
Så både bakgrunden och hennes blogg blir dagens tips från mig till er!
 
 

Barnrum på HM

Kategori: Inredning - barn

Är ute och surfar efter inspiration till tjejernas rum och fastnade för HMs vårkollektion. Gillar färgerna och materialen, nu har jag svårt att välja... Men det lutar åt dessa kuddar och vita gardiner.
 
 
 
Vi ska ju måla väggarna vita och sängarna ska vara vita så det blir mycket vitt men kan tycka att de balanserar ett barnrum då det är mycket färger på deras leksaker. Vill att rummet ska inspirera till lek men att tjejerna samtidigt ska trivas och lätt kunna koppla bort leken och vila. Det känns då som ljusa harmoniska färger som vitt, ljusgrått och puder rosa skulle passa in.
 
Dessa uppstoppade huvuden tyckte jag bara va för söta! Små gulliga jakttroféer ;)
 
Nu när alla sjukdommar flugit sin kos ska jag ta och börja med projektet. Ska göra en lista idag där jag får prioritera och planera lite så jag kan visa de andra inblandade hur mina tankar går. (Det är inte alltid det enklaste att förklara annars;)

Kallt men soligt

Kategori: Inredning - allmänt

Blev så glad när jag kikade ut i morse och såg att solen vågade sig fram. Eftersom jag låg förkyld i söndags så missade jag de få soltimmar vi hade. Sol har ju inte direkt varit något man varit bortskämd med nu i vinter så jag liksom säkert många av er andra blev extra pigg och glad av ljuset idag. 
 
Köpte med mig en vårblomman på väg hem från förskolan då jag och Belle vart och lämnat Lea. Så nu pryder denna fina Pärlhyacint vårt köksbord.
 
 
Kände för att äta något som påminde mig om våren men kom inte på något så fick bli ett glas med juice... Någon som har tips för att man ska få se rätta vår känslorna? 
 
 
Här ser ni min fina nya vas som jag bara var tvungen att ha då den jag kollat på på Åhlens tagit slut. Så då blev det alltså denna från Bloomingville, mycket nöjd blev jag till slut så nu är det bara att köpa blommor till mig ;)
 

Hemmadag

Kategori: Mammaliv

I förrgår natt va Belle så hes och krasslig så hade henne hemma från förskolan igår. När Lea hörde att Belle skulle va hemma så ville hon också va hemma så då ringde hag och sa att båda va lite krassliga. Typiskt nog så ångrade sig Lea så fort jag lagt på luren och de är ju inte direkt så att man kan ringa förskolan och säga att man bara skojade, jag kommer med ett barn... Nä, de va bara att ta diskutionen (läs kriget) med Lea och förklara att vi minsann skulle ha lika roligt hemma idag som på förskolan!
 
Det va en väldig tur att jag mådde så pass mycket bättre igår än i förrgår då jag sov nästan hela dagen för gårdagen vart allt annat än avkopplande. Vi gjorde en aktivitetstavla "likadan" som de har på Leas avdelning där de får sätta sin gubbe (ett kort på sig själva) på den station de vill leka på och själva ta ansvar över hur många man får va där och hur man är på de olika stationerna. Stationerna bestod av byggrummet (med lego, kuddar, klossar) sedan hade vi pysselrummet (med kritor, pärlor, pluss pluss), fantasirummet (där alla utklädningskläder och väskor och skor fanns) och till sist kunde de välja soffan där de fick läsa böcker eller se på film.
 
 
Vi pysslade ihop bilder till sångerna vi sedan hade på vår sångsamling, hade fruktstund och vila (Lea hade läsvila, jag fick läsa bok och hon vila mot mig medan Belle sov middag). Riktigt strukturerad men väldigt mysig dag måste jag säga! 
 
Det roligaste va nog att se hur Belle lös upp och kände igen allt ifrån sångerna till hur man skulle göra när man hade fruktstunden. Känns som att hon anpassat sig till förskolan och verkligen gillar att vara där. Lea höll i samlingen och valde stolt sånger och Belle applåderade efter varje visa :) 
  
Lunchen bestod av makaronipudding och rivna morötter så till och med den kändes förskoleaktig :)  Men imorgon får iallafall Lea gå till förskolan! Herregud, skulle aldrig orka jobba på en förskolan, men lite kul va de allt igår!
 
 
Ett inredningstips jag fastnat för mitt i allt mammaliv är att sätta ner en vas med blommor i en påse, jättefint!
 

Lunch på stan

Kategori: Mode vuxna

Träffa en kompis här om dagen och tog en lunch och en liten shoppingrunda på stan. 
 
Vart en croque monsieur på NK och sedan en sväng till HM och Åhlens för att kolla efter lite ögongodis.
 
 
På HM hittade jag ett par marinblå finbyxor som jag fastnade för men orkade inte prova. Kollade bara på storleken i byxan och köpte dem. När jag kom hem sedan och höll upp dem så förstår jag inte hur jag tänkte.. De såg jätte små ut, varför höll jag inte upp dem i affären? Tur nog passade de bra ändå, är rätt van vid att vara lite större än vad jag är nu men ska nog prova kläderna i affärerna ändå i fortsättningen då jag inte verkar ha så bra koll... Men det känns som att jag hade en väldans tur denna gång! Tänker mig dem till en vit blus, kan bli riktigt snyggt!
 
 
 
Jag gillar verkligen HMs utbud på senaste! De har alltid något som faller mig i smaken så de är rätt farligt att få in där.... Speciellt om man inte ska spendera pengar... Motiverar dock mitt köp av finbyxorna med att jag behöver sådana till mitt nya kommande jobb! Ska försöka slopa tightsen som varit min räddning under tiden med mina extra kilon. Så med ny vikt, nya byxor! ;)
 

Förkyl

Kategori: Vardag

Alltid är det något... Usch va neggo jag känner mig just nu men alltså kan man inte få va frisk någon gång? Magsjuk, förkyld, ont i huvudet osv :( jag som ville strosa runt på loppis idag... Blir en annan gång istället...
 
Har sovit typ hela dagen så det va tur att Lea sov hemma hos mamma och pappa så hon fick göra något kul idag iallafall och kunde gå på sin dans som hon gör på söndagar..
 
Tjejerna fick varsin allahjärtans present från mormor och morfar som våda va väldigt populära :)
  
 

Svenska tapas

Kategori: Fester och middagar

Igår hade jag och min kära vän Mickan en mysig kväll med först fotspa sedan tapas och drinkar.
 
Första gången jag va på ett fotspa va i somras på vår tjejdag och de va ju en riktig hit så vi bestämde oss för att ta en nu i vinter. Lite mjuka fräscha fötter gör faktiskt underverk för ens självkänsla när det är så grått och trist ute. Man får dessutom sitta i stora massagefotöljer och det är de så skönt att någon annan gör jobbet, haha!
 
 
Sedan vart det tapas och drinkar på ett nyöppnat ställe här, Sthlm Tapas. Va inställd på spanska små rätter men det va svenska små rätter. Dock mycket goda!
 
 
Sedan bar det av vidare till Tikiroom för lite fler drinkar. Kan ju säga att de va tur att vi va där tidigt för runt 22 va de så fullt med folk att man knappt kunde ta sig till toaletten. 
 
Vi hade verkligen tur också som träffade på två gamla kompisar till Mickan som hade ett bord så där fick vi slå oss ner och sedan vart vi serverade vid bordet. Lyx!
 
 

Alla hjärtans mys

Kategori: Mammaliv

Va en väldigt mysig alla hjärtans dag igår trotts att jag hade hela dagen inplanerand med grejer och trodde att hag bara skulle känna stress. Min man hade skickat efter blommor och choklad som kom med bud hem till mig. Har aldrig fått något sådant så vart väldigt glad.
 
 
Sedan vart det mysig middag med familjen och en film innan läggdags.
 
Ikväll ska jag träffa en kompis och gå och göra fötterna fina sedan ta en bit mat. Så myset och lyxet fortsätter :)
 
 

LCHF Cheesecake

Kategori: Recept och gott

Receptet kommer från Annas lchf blog som jag funnt via instagram och nappade på denna cheesecake då den fått massor av posetiv feedback av hennes följare. Ikväll ska vi ta en bit och se hur den smakar. (smeten var väldigt god iallafall) 
 
 
Ingredienser botten
100 g smör
3 dl mandelmjöl
2 msk sötning (jag använde sukrin)
 
Gör så här; 
Sätt ugnen på 175C. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i mandelmjölet och sötningen och rör om.
Platta ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda tills den fått lite färg (ca 5-10minuter)
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
När sval: smula ner kakan i botten på en springform.
 
Ingredienser smeten
200g philadelphiaost
2 ägg
2dl grädde
1dl sötning (jag använde sukrin)
3krm vaniljpulver
 
Gör så här; 
Du behöver tre olika bunkar att vispa i.
Börja med att knäcka äggen, lägg vitan i en bunke och gulan i en annan.
Vispa vitan hårt.
Vispa grädden i en egen bunke.
Vispa ägg, sötning, vaniljpulver och philadelphiaost i den tredje bunken.
Vänd först ner grädden i ägg-ost-blandningen och vänd därefter i den uppvispade äggvitan försiktigt så inte all "luft går ur". Häll smeten över mandelcrunchen, täck formen med plastfolie och låt sedan stå i frysen ca 3 timmar innan servering.
 
 
 
 

Kärlek till er!

Kategori: Vardag

 
Glad alla hjärtans dag till er mina fina läsare! Idag ska jag ut på stan och titta om jag hittar någon liten alla hjärtans gåva till mina tjejer. Det behöver ju verkligen inte vara något speciellt utan bara något litet som ett gosigt hjärta eller något fint litet armband. Får se vad jag hittar :) 
 
Sedan blir det alla hjärtandmiddag ikväll som ska planeras lite. Inget socker och inga kolhydrater får de va men ska ändå försöka lyxa till det.
 
Vill ni göra cheesecaken jag skrev om i går så kommer receptet här på bloggen vid lunch!
 
Puss och kram!
 

Restaurangbesök ikväll!

Kategori: Vardag

Det är inte så ofta man som småbarnsförälder går ut och äter på restaurang men ibland lyxar jag till det. Försöker gå ut iallafall en gång i månaden med vänner eller min man för att få ett litet avbrott i vardagen. I kväll är en sådan kväll då jag ska unna mig ett restaurangbesök och denna gången är det mina gamla kollegor från mitt förra jobb jag ska träffa.  Kommer bli super mysigt! Saknar alla väldigt mycket och det ska bli kul att uppdatera sig lite på vad folk har för sig nu. Ska fira min examen lite också då jag fick det slutgiltiga beskedet i går på posten. 
 
 
Är såå glad! Stod och hoppade här hemma av glädje när jag öppnade brevet med resultatet. Trodde verkligen inte att jag skulle klara VG gränsen på denna tenta men se där, det gick precis! 
 
Så ikväll ska jag ta ett glas för mig själv! Har ju inte riktigt firat examen än, annat än examensminglet på skolan. Den där lyckokänslan har inte infunnitsig eftersom man inte fått det slutgiltiga resultatet än. Men nu kan jag slappna av helt och bara va glad!
 
Tänkte att jag skulle göra någon god efterrätt till imorgon då det är alla hjärtansdag och jag inte hinner imorgon. Har hela dagen inbokad med lunch med kompis, fika dejt men en mamma med barn efter förskolan och tillsist iordninggörande av alla hjärtans middag på kvällen så då är det skönt att bara kunna langa fram en efterrätt :) Har hittat ett lchf recept på en cheesecake då Andreas äter enligt lchf så den får set bli! 
 
 

Tidiga mornar...

Kategori: Mammaliv

Asså dessa tidiga mornar tar kol på mig! Måste mina barn vakna 5.30 varje morgon?! De går och lägger sig mellan 19-20 varje kväll och vaknar lik förbannat lika tidigt varje morgon. Ska jag behöva lägga den kl 21-22 för att de ska sova till 7? Det går inte! De är ju supertrötta redan kl18..
 
Så kl 5.30 är det bara att gilla läget, gå upp, göra välling och sätta tjejerna framför något barnprogram. Sedan ramlar jag ihop i sängen igen för att ligga där och lyssna på barnprogrammet och mina tjejer som inte alltid är så tysta som jag önskar...
Nä, det enda jag kan göra för att inte va detta vrak på morgonen är att själv gå och lägga mig kl 20... Kul kvällar här hemma... När blir detta bättre? Kan de inte bli tonåringar nu som inte gör annat än att sova? ;)
 
 
Idag ska jag ta bort alla stjärnor i fönstrena... Ja, ni läste rätt. Jag har bortprioriterat detta då skolan har tagit hela min "fritid" tills nu så nu äntligen ska de ner! Usch, va trött jag är på den nu!
 
 
 
 

Inga tapeter :(

Kategori: Inredning - barn

Jaha, det va väl typiskt... Boligheter där jag beställde tapeterna till tjejernas rum ringde precis och meddelade att tapeterna utgått ur ferm livings sortiment så de kunde inte leverera dem till mig :( Blev först jätte besviken och ledsen men har börjat se de som ett tecken. Eftersom tapeterna kostar en slant och jag säkerligen tröttnar efter ett tag så är det nog lika bra att bara måla vitt i tjejernas rum. Blir mest ekonomiskt och då kan jag även kombinera med färgglada detaljer så som gardiner, kuddar ich fina wallstickers som kanske inte skulle passat lika bra med den tapeten.
 
Ska istället lägga pengarna på material till en ny säng som jag tänkte bygga :) Tänker inte avslöja hur den kommer se ut innan jag byggt den men planen är att jag ska göra om en våningssäng som båda kan sova i så lekytan i rummet blir större :)
 
Lite inspirationsbilder till sängen
 
 
 
 

Blåbärsbullar till söndagsfikat!

Kategori: Recept och gott

Har bakat blåbärsbullar som jag tänkte vi skulle ha till fikat idag, ville lyxa till det lite. Ska frysa in de flesta men en kan jag unna mig eftersom jag varit så duktig i veckan! Kombinerade ihop lite recept så jag fick som jag ville (med de ingredienser jag hade hemma ;)) och de vart mycket goda!!

Ingredienser
50 g jäst för söta degar
150 g smält smör
3 dl mjölk
250 g Kesella
1 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
ca14 dl vetemjöl

Färska blåbär/blåbärssylt till fyllning
Ägg för pensling
Pärlsocker till garnering

Gör så här;
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i lite av den kalla mjölken. Smält smöret i en kastrull och blanda med resten av mjölken till 37°. Blanda ner det i bunken tillsammans med socker och kardemumma.
Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa till dubbla storleken, ca 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla ut en del i taget, ca 30 x 40 cm. Bred på smör och fördela blåbär och syltsocker ovanpå. Rulla ihop på längden. Skär antingen till bullar eller forma till en krans eller längd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bullarna kan läggas i bullformar. Klipp ovansidan av kransarna i önskat mönster. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla ovansidan av bullar och kransar med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, bullar ca 10 min och kransar ca 25 min.

 Så känner ni för att baka något en regnig och mulen dag som denna kan jag rekommendera dessa!

Första besöket

Kategori: Fester och middagar

Va ju på bio förra helgen med Lea till hennes stota förtjusning. Det vart ett lyckat besök där hon både fick träffa legogubben från den nya legofilmen, äta lördagsgodis och titta på bamse! 
 
 
I måndags skulle hela förskolan bli informerade om vad hon gjort och sätt på bion så tar de som att hon tyckte det va skoj :)
 
Nu i helgen ska vi ta det lugnt och njuta av ledigheten. Va på middag hos en vän igår som går i väntande tider och när vi satt där och pratade om bebisar fick jag ett sms att en annan kompis precis fött sin lilla! Åh va härligt, jag blev så glad! Får passa på att mysa med allas småttingar nu när vi inte ska ha fler. För finns det något mysigare än en helt nykläckt liten bebis? Nej, det tror jag inte!
 
 
Ska kolla melodifestivalen i kväll då min mage strejkar och våra andra planer fick ställas in... Äh, nu får jag se fram emot nästa helg istället då vi bokade om till dess!
 
 

Examen!

Kategori: Roligheter

Då är man äntligen färdig och kan tittulera sig själv kvalificerad mäklarassistent! Dessa sista dagar har varit intensiva med föreläsningar, besök, övningar, tenta och tillsist avslutades med examensmingel!
 
 
Vi har dock inte fått svaret om alla klarade sista tentan än och jag vet att det är några som sitter med omtentor som de måste göra men vi firade ändå! 
 
 
När vi får beskedet att vi klarat tentan så blir vi uppskrivna på en lista där det är tanken att mäklarkontoren kan handplocka oss.
 
Känner mig redo att börja söka på egenhand också så är ni ute efter en mäklarassistent i Stokholmsregionen så hör av er! 
 
I kväll ska jag fira lite och det kan ju ni med göra för det är ju fredag trotts allt! Trevlig helg!!
 
 
 

Då kör vi!

Kategori: Vardag

Mot skolan, lite föreläsningar och sedan sista tentan! Vid kl 13 får ni hålla tummar och tår för mig!
 
 
 

Tentaplugg

Kategori: Vardag

Okej, då är vi framme vid sista kvällen innan tentan på utbildningen. Kursen är fastighetsförmedling och det har varit en hel del repedition från alla andra kurser på utbildningen. Den här kursen ska alltså "knyta ihop säcken" för oss och förbereda oss så vi är redo för att komma ut och börja jobba. Känns väldigt vemodigt samtidigt som det känns skönt att vara klar. Klassen jag gått med har varit jätte bra med trevliga tjejer från hela landet med samma inställning till yrket och att få lära sig som mig. Lärarna vi haft kan jag med handen på hjärtat säga att de har varit bland de bästa jag haft. Personer som jobbar med det de undervisar i men samtidigt väldigt pedagogiska och duktiga på att lära ut. Det är ju tyvärr inte alltid så, att folk kan lära ut på ett bra sätt och få en att bli intresserad och förstå. Så denna utbildning rekommenderas starkt om ni vill in i mäklarbranschen och börja som assistent. I morgon kommer också Malmö högskola dit och informerar om hur vi kan vidarestudera till fastighetsmäklare på samma sätt som vi gått nu och blivit assistenter. (Alltså på distans och på deltid) kommer bli spännande även fast de kanske inte är så aktuellt för mig just nu :) 
 
 
Idag vart det en snabb middag då jag inte orkade uträtta några stordåd vid spisen efter en dag med hjärngympa i skolan. Kan varmt rekommendera dessa Viktväktarkorvar som bara är två points istället för vanliga som ligger på 7... Super goda va de också :)
 
 
Så imorgon får ni hålla tummarna för mig! Nu har jag repeterat lite och tänkte gå och lägga mig för sömn det kan också va bra att få natten innan tentan :) 
 

Recept lchf knäcke

Kategori: LCHF

Eftersom min man går på lchf sedan ett bra tag tillbaka så tänkte jag överraska med hemmabakat lchf knäcke. Vi har under senaste tiden köpt färdigt knäckebröd men det är såå dyrt så tänkte prova baka själv, då får man ju de smaker man vill också :) Nu har jag provat mig fram lite och vart nöjd med detta receptet. Rekommenderar er att prova om ni som min man är lite trött på det mjuka lchf brödet. 
 

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sokrosfrön
0, 5 dl sesamfrön
0, 5 dl linfrön
2 ägg
2 msk smält smör
1 tsk brödkryddor
Flingsalt

Gör så här;
Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten är väldigt kladdig och för att du ska kunna kavla ut den på enklast sätt riv av en bra bit ned plastfolie och lägg på smeten, nu kan du trycka och kavla ut den utan att den kladdar. Kavla ut till önskad tjocklek på knäckebrödet, jag har ca 5 mm på mina. Ta bort plastfolien och strö över lite flingsalt. Grädda i 15 min i 175 grader. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt brödet torka i ugnen i ytterligare 45-60 min. Ta sedan ut det och skär i skivor med vass kniv. Jag fick ut 7 skivor på detta receptet.

 
 
 
 

Din stad som tavla!

Kategori: Inredning - allmänt

Ingen inredningsintresserad har väl missat David Ehrenstråhles print över stora städer och kända monument runt om i världen. Nu har Josefin Jonsson som driver Josefinart hoppat på iden och gör print efter beställningar på just din stad! Mycket kul ide tycker jag och skulle gärna tänka mig Stockholm eller min stadsdel i tryck på väggen!
 
 
 
Källa: www.josefineart.se
 

Childhood <3

Kategori: Vardag

Skriver inte så ofta om välgörenhet eftersom jag valt en annan inriktning på den här bloggen men måste ändå ha med detta fina armband från Childhood.
 
Tycker att själva grejen att köpa ett armband för att stötta en organisarion är en jätte bra ide! Tror det lockar många att köpa något fint och samtidigt kunna bidra till något bra. Armbandet blir som en symbol, lite som rosabandet som man bär på för att visa att man stöttar och vill göra skillnad. Kanske även en påminnelse till andra som ser bandet att också hjälpa till. Toppenbra! 
Man kan välja mellan massor av färger på bandet och om man önskar i silver eller roseguld.
 
Armbandet finns att köpa här om ni är intresserade. 
 
 
 

Etch med trämönster

Kategori: Inredning - allmänt

Åh har ni sätt dessa nyheter från Tom Dixon? En ny Etch Tea light holder i metall med trämönster som är inspirerade av naturen. Kommer att finns tillgänglig i mässing, koppar och rostfritt, vet dock inte när de kommer börja säljas i butik...återstår att se.
Gillar Tom Dixons inredning väldigt och har länge sucktat efter en stor copper shade lampa men såg för någon dag sedan en bild från en av Alvhems stylingar att de använt tre små lampor och detta va ju också super snyggt!
 
 
KOppar har ju varit en stor trend ett tag nu men är på väg ut så ska man köpa sig en dyr lampa vill man ju vara säker på att man inte tröttnar på den heller....Får helt enkelt avvakta tills jag bestämt mig hur det ska va i köket för ska jag köpa något nytt vill jag vara bombsäker, inredning är stora beslut ;)
 
Gillar btw "fiskbenskaklet" de använt i köket! Såååå snyggt!