31 oktober 2013

Happy Halloween

Mammaliv

Glad Halloween till er alla! Eller ska man vara petig så är det Halloween idag i resten av världen då de alltid firar alla helgona den 1 nov (Halloween ska va dagen innan allahelgona) men i Sverige infaller allahelgona lite olika eftersom man går efter första llördagen i november och i år är det alltså allahelgona 2 nov så då är det "svensk halloween" den 1 nov... Men vad spelar det för roll, vi kan fira hela veckan tycker jag, de är ju så kul!
 
 
Idag har Lea haft Halloweenfest på förskolan så hon var kittad med hela häxmunderingen. Jag hittade en begagnad klänning med hatt på nätet för ynka 50 kr som nu är Leas. Perfekt!
 
 
Här kommer lite Halloween inspiration till kvällen!

 
 

30 oktober 2013

Däckbyte - check!

Vardag

Så härligt, nu är det gjort! Brukar alltid va så sen på att byta däck men nu kan vintern komma! Åkte ut till ett ställe i Tyresö där min pappa va så snäll och mötte upp mig med våra vinterdäck. Eftersom det är lite svårt för oss som bor i lägenhet i stan att förvara däck så är mina föräldrar snälla nog att förvara dem åt oss :) Belle fick också va med och lite spännande va det nog när de börja skruva och låta med alla maskinerna :)

 
Nu är det plugg plugg och lite mer plugg som gäller här hemma då jag har en vecka kvar till tenta i ekonomi. Jag har alltid tyckt att ekonomi är väldigt kul men när man har så begränsat med tid så blir det lite mycket att ta in och lära sig med alla procentsattser, skatter och räknetänk så det är bara att ta alla tillfällen man får. och dyka ner i böckerna..
 
Idag kommer också Andreas kompis Christophe över på middag och vi tänkte även fira hans födelsedag som var i söndags. Så nu har jag precis kört in en cheeskake i frysen, kommer bli mums!
 
Trevlig onsdag på er alla!
 
 
 
Blev själv serverad detta bröd och helt fängsad av dess smak så var bara tvungen att fråga om receptet. Man fick gå och köpa lite allt möjligt då mitt skafferi inte vanligtvis innehåller alla dessa mjöljer och gryn men det va det värt!Recept 4 st limpor
2 liter filmjölk
7,5 dl vetemjöl
4 dl grovt rågmjöl
2,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl rågkross
2 dl vetekli
3 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
4 dl mörk brödsirap
1,5-2 msk salt
ev 2 dl solroskärnor
 
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt fil och sirap och rör till en jämn smet. Häll upp i smorda formar och grädda i 170 grader i ca 1,5 tim. Låt brödet kallna helt innan du skär i det, vänta gärna till nästa dag så det får sätta sig ordentligt.
 
Supergott med lite sallad och ost!