31 januari 2014

Bio i helgen!

Mammaliv

På lördag ska jag och Lea gå på bio för första gången. Vet inte äns om hon vet vad bio är... Vi har varit på barnteater en gång så salen man sitter i blir ju lite bekant men vi får se hur hon hanterar själva bioupplevelsen. 
 
När jag va lite och gick på bio för första gången såg jag "Djungelboken" och när aporna kastade Mowgli mellan varandra tyckte jag att de blev lite för läskigt så jag skrek ut i hela biosalongen MAMMA BYT KANAL! Hahaha ja, vi får se om det blir någon liknande upplevelse för Lea men jag tror att filmen vi ska se är rätt snäll. 
 
Bamse och tjuvstaden blir det! Någon som sätt? Jag ser fram emot att få se Leas min när de sänker belysningen och ljudet sätter igång! Så roligt! Vi tar med oss mormor också så de blir en riktig tjejdag <3
 
 
Härligt att komma iväg från pluggandet lite också. Har man två barn så kan man inte bara sitta med näsan i boken även fast man kanske skulle behöva... Tanken är att vi efter filmen åker ut till mina föräldrar. Där kan Lea leka med dem medan jag fortsätter med studierna. Men som sagt en liten paus är jag nog värd iallafall :)
 
 

29 januari 2014

Plugg plugg

Vardag

Läsa läsa, anteckna, repetera, svara på frågor, läsa, läsa, repetera, läsa igenom alla anteckningar, repetera.... 
 
Japp, så se det ut här just nu. Måste hålla motivationen uppe och har belönat mig på lite olika sätt så fort jag läst ut ett kapitel. I går satte jag mig på ett café vi oss bara för att komma i väg från allt som lockade på min uppmärksamhet hemma och då vart det denna givna belöning efter utläst kapitel ;)
 
 
Årets första men inte sista semla. Brukar dock tröttna efter två eller tre semlor per år så ska spara mig till semmeldagen för nästa intag av bakverket. 
 
 

28 januari 2014

Prioriteringar

Mammaliv

Inte mycket som händer just nu annat än att jag sitter med näsan i skolboken hela dagarna. 
Har dock haft väldigt svårt med koncentrationen under denna kursen då det enda jag tänker på är att söka jobb och få börja jobba. Man känner liksom att det snart är slut på utbildningen och då svävar tankar, förhoppningar och funderingar runt i huvudet och då är det svårt att koncentrera sig och sätta sig in i massa juridik...
 
Men nu jäklar, nu är det bara en vecka kvar (lite drygt) på den här utbildningen, har sista tentan fredagen den 7/2. Det har ju gått så bra hittills och jag vill ju gå ut med flaggan i topp, så nu blir det till att lägga på ett kol! 
 
 
Har timmarna mellan 10.00-14.30 på mig då tjejerna är på förskolan med undantag för lunch som jag ger mig själv i ca 30 min :) Är som ni hör sträng mot mig själv just nu men det är ju för att jag varit så "snäll" mot mig själv innan och gått och lagt mig när jag varit trött och prioriterat annat framför plugget.
 
Mycket har det varit som varit viktigare än att läsa... Tex att städa, diska, plocka med tvätten, sortera bort gamla leksaker, göra middagar, ta bort julsakerna och sortera dem i källaren... Ja, ni hör, sådana saker som helt enkelt aldrig tar slut har gått före men nu får hemmet förfalla denna vecka, kan sträcka mig så långt att jag kan micra rester eller koka nudlar till lunch och middag, det går relativt fort ;)