Valborg idag! Hoppas vädet håller i sig. Känns som att vädret alltid blir sämre under sånna här högtider. Varför är det så? Sommarvärme fram till midsommar då det slår om och blir 9 grader och regn för att sedan en vecka sedan gå över till sommarvärme igen...
 
Jaja, nu ska vi inte vara sånna. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... Jag spenderar helgen och Valborgsfirandet här på min killes landställe i Småland. Vi tog en spontantripp hit ner igår med två kompisar. Så mysigt! Bara älskar hans landställe som han har med sin familj. Det är en gammal skola som de byggt om till boende men de har bevarat massor av härliga detaljer och historia.
 
 
Huset är försett med flera kakelugnar och det är högt i tak. Just nu njuter vi i solen längs husväggen. Tror nog att det blir en liten valborgsbrasa i kakelugnen trots allt, så mysigt!
 
Veckans intredningstips är här! Här tipsar jag om två snygga liknande detaljer i två priskategorier.
Kanske bara är jag men tycker dessa två lampor liknar varandra extremt mycket. Båda är jättefina och egentligen skulle jag vilja ha en av varje men tror att den med mässing fot passar mig plånbok lite bättre. Tycker inte det är snack om någon kopiering här utan det känns som att designern kanske bara sneglat lite på Verner Pantons Flowerpot. Vad tycker ni, är de lika? Har ni någon favorit? Bara att kunna välja efter tycke och plånbok :)
 
 
Veckans guldkorn på hemnet kommer från Göteborg och förmedlas av Stadshem. Här har jag hittat massor av fina guldkorn i stylingen. Jag tycker att detta hem är ett väldigt bra exempel på när man stylar en lägenhet så den känns väldigt fräsch och modern men som inte har de nyaste ytskickten. Det här är något som jag i brachen upplever ofta, identiska lägenheter kan gå för väldigt olika priser trotts att de säljs inim samma tidsintervall om en är snyggt stylad och den andra inte. Ni förstår att jag däreför förespråkar styling som lyfter fram bostadens potential på ett rättvist sätt.
 
Bilder Stadshem
 
Här har i några av guldkornen ur stylingen. Fanns massor men försöker att plocka sådanna som jag inte haft med förrut. Vissa är docj givna trotts att de skymtat förbi i annat inlägg ;)