Igår hade jag ju över familjen och närmaste släkten på en liten födelsedagsbrunch. Så trevligt! Jag har ju haft lite fullt upp och varenda helg har varit fullbokad med aktiviteter så nu tog jag vara på denna röda dag mitt i veckan och bjöd in till ett lite annorlunda födelsedagsfika. En brunch!
 
 
Brunchen bestod av croasianter, frallor, nutellarullar med jordgubbar, äggröra, bacon, krovar, pizzaslisar, yougurt med blåbär och granola, äppelpaj med vaniljsås, minimunkar, massor av olika frukter, kaffe, islatte, jordgubbs och hallonsmoothie och juice. Det vart väldigt populärt och det är inte sista gången jag bjuder in till brunch. Allt var bara så gott!
 
 
Recept Amerikanska pannkakor

Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg

smör till stekning
florsocker att pudra över

 

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker.

 
Josefin

Men oj så trevligt! Och så mycket gott du verkar ha dukat upp! :)

Caroline

Så mycket gott. :) Ha en fin dag.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress