Svart kan ju upplevas som väldigt dyster eller tråkig färg att ha på en större yta. Detaljer i färgen där emot kan va perfekt att bryta av med för att få till lite kontraster i inredningen. Men efter ha samlat ihop dessa inspirationsbilder på rum och hela kök i färgen så kan jag faktiskt ha ändrat mig lite. Svart kan vara väldigt snyggt på större ytor också men det gäller nog att ha rätt bra naturligt ljusinsläpp för att rummet ska klara av färgen. 
 
 
Snyggt mot det vackra sekelskiftestaket. Tycker att de framträder mycket bättre med en mörk väggfärg. Här nedan en lite mer nyproducerad fastighet.
 
 
Så sovrum och kök i svart och här kommer även ett vardagsrum med detaljer i färgen. Det är faktiskt Ikeas bilder då de lanserade massor av detaljer och möbler i just svart förra året.
 
Bildkällor Entrance. (Photo Anders Bergstedt), planet-deco.fr och Ikea 
 
Så för att summera, ska man måla så här mörkt så behöver rummet balanseras upp med ljus någonstans ifrån. Annars känns det bara som en mörk grotta. Måla golvet vitt, se till att få ljus från fönster eller i badrum ljus från i någon form av ljusinstallation. Då kan färgen bli riktigt häftig hemma!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress