Eftersom jag älskar att pyssla och baka har jag under flera år och dess påskfiranden stått för efterrätten på påskbordet. I år kommer det ju se lite annorlunda ut då vi är bortbjudna på långfredagen och sedan åker jag med min kille till hans hemstad Linköping och är där under resten av påsken. Ska bli jättemysigt men tänkte ändå dela med mig av ett litet kul efterrättstips som jag blev inspirerad av på nätet och själv hade tänkt göra. 
 
Jag tänkte alltså göra vanliga maränger och lägga en gul godis i mitten. Sedan kan man äta dem till vilken efterrätt som helst. Förslagsvis vanlig glass och få en riktigt påskig marängswis.
 
Ingredienser 
4 st äggvitor
2 dl strösocker
 1 krm ättiksprit
 
Marängerna gör ni så här;
Börja med att vispa enbart äggvitorna i ca 1 minut. Tillsätt sedan ättikspriten och rör ytterligare ca 1 minut. Häll sedan sakta i strösockret medan du fortsätter vispa. Vispa sedan på hög hastighet tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum (du ska kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ut). Spritsa eller klicka ut maränger på bakplåtspapper. Grädda dem längst ner i ugnen i 100 grader i ca 1 timme. Stäng sedan av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen ytterligare någon timme.
 
 
Bilderna är på påskiga mintkyssar som Helena på Sköna hem gjort och vill ni ha receptet på dem så finns det här.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress