2 januari 2016

Året var 2015

Årskrönikor

Det här är ju bland det roligaste på hela året. Att få titta tillbaka på vad man gjort under året, minnas roliga upplevelser, resor och tankar man haft. Har som vanligt sammanställt lite bilder från månaderna i så kollage. Dessa årssummeringar är ju sedan superroliga att gå tillbaka och titta på. Rekommenderar alla som har blogg att göra för det är verkligen roligt. Och för den delen, man behöver ju inte ha en blogg utan titta tillbaka i kamerarullen och gör ett litet kollage eller varför inte beställ en fotobok med året som gått. 
 
Leas farmor, jag och Lea började året med att gå på Disney on ice i Globen, prinsessornas show. Mycket uppskattad förställning från liten. Sedan var det kick off med nya jobbet på Arlanda sedan middag och återträff med gamla jobbet på grekisk restaurang på söder. Jag stylade mig farmors lägenhet inför försäljningen och tyvärr råkade vi ut för en liten brand här hemma som skadade Andreas hand.  
 
I Februari mindes jag min farmor lite extra då vi firade hennes 100 årsdag. Vi var ute i snön och åkte pulka, skridskor och njöt av vintern. Men gick också på teater, t ex Fickspöken som ungarna älskade. Alla hjärtansdag spenderade jag och mannen på Taverna och åt en supergod allahjärtansmiddag.
 
Mars fortsatte i vinterns tecken med skridskor och snölek. Men sedan kom påsken instormandes i hemmet och vi såg när Måns vann Eurovision! Tappade olyckligtvis min telefon i toaletten och den har vart trasig sedan dess... Sa också hejdå till en av mina bästa vänner som flyttade till USA för att plugga. 
 
I april så fyllde jag 30 år! Gamla tanten nu... Nä men de firades rejält med glitter och glamour middag för närmaste. Fick världens största blombud till jobbet med 30 kvistar liljor (favvon) av mannen och massor med fina saker. Barnen fick båda vattkoppor men vi gjorde lite utflykter efter tillfrisknandet. Bl a va jag och Lea på Naturhistoriska tillsammans. 
 
I maj var det dansuppvisning på Älvsjömässan och Lea fick gå upp på scenen med Sean Banan, en av hennes stora idoler! Vi firade Valborg hemma vid brasan i sängen och jag va på fotspa med min mamma. Mamma och dotter aktivitet ;) Belle bytte avdelning på förskolan från de minsta till mellan, nu börjar liten också bli stor :) 
 
I månadsskiftet från maj till Juni bar det av till Cypern med hela familjen, mina föräldrar och min bror. Sååå härlig semester där Lea va med stor förtjusning med i Bamseklubben där hon showade på kvällarna. Vi designade magnumglassar och badade. Lea slutade förskolan och fick diplom för trogen lek. Midsommar spenderades i spöregn i Tyresö men vi tog oss till midsommarstången ändå och dansade några varv!
 
 Juli var vår semestermånad så då hittade vi på massor. Bl a åkte vi på kryssning där vi gick på spa, åkte sigtsingbåt mellan stockholmsbroar, va på gröna Lund, va på Tom tits expriment och åkte till min kompis med familj i Eskilstuna. Jag och mannen firade femårig bröllopsdag med bl a båttur och restaurangbesök på J. Väldigt bra månad! 
 
Augusti vart något lugnare då vi började jobba, Typiskt nog så va de nu sommarvärmen kom. Men tog några helger och kvällar till lite sommaraktiviteter. Vi va på konsert på grönan och fick se när brallorna sprack på Lenny Kravitz, va och såg Pridetåget med familjen och va på Formex med en kompis. Belle fyllde också 3 år och de firade vi med godiskalas och Lea började i skolan!
 
I september va de fortfarande varmt och skönt. Vi drog till Skansen och Belle fick rida för första gången. Vi åkte också ut och fiskade kräftor på landet. Leas första gång! Vi va kattvakter till Dutti som höll mig vaken på nätterna och Belle började på sin första aktivitet. Dansen.
 
Oktober betydde kalas för Lea på slottet med tjejerna i hennes nya klass. Vi hade också blomkalas här hemma för släkten och pyntade inför halloween med egenmålade pumpor. Belle va på sitt första tandläkarbesök, ett tandläkarkalas och vi firade min kusins 30 årsdag sådär nästan ett år senare då hon även flyttat.
 
November, mustagemånaden. Nu var det farsdag och en himla massa barnkalas då jag tror alla i Leas nya klass fyller år på hösten men även halloweenbus. Jag va på spa på sturebadet, Novemberlight i tele 2 arena och vi firade första advent.
 
 Sista månaden på året bestod som vanligt av massor med skoj. Jag va i Österrike med jobbet, firade lucia på Belles förskola och hemma, hade mitt årliga julpyssel som mer vart glögg och champagnehäng och va på julbord på Kumla herrgård som i år hade trollkarl. Julafton firade vi hemma hos mina föräldrar och Lea avslöjade tomten! (Men det är fortfarande skoj att lossas) Nyår va vi här hemma och hade middag med vänner. Lugnt och trevligt med barnen. 
 Tack så hjärtligt mycket för alla fina stunder och upplevelser jag fått vara med om i år! Jag är så tacksam för att vi kunnat vart med om allt detta och kunnat ge de till våra barn. Inget som man ska ta för givet då man också i år var väldigt påverkad av hur vissa andra har det. Lilla pojken på stranden och det stora inflödet av flyktingar har nog påverkat alla. När det kommit så nära oss här i trygga Sverige. Hoppas på att nästa år ser ljusare ut för många! Stora kramar till er mina fina läsare och stort tack för att ni följer <3
 
 
Lina

Var julbordet (och trollkarlen) på Kumla Herrgård bra? Vi hade bokat in det också, men det var inga andra som valt samma dag som oss, så de avbokade oss. Har dock ätit brunchen där förut som vi tyckte var bra :)

Svar: Hej Lina! Nej, va tråkigt att de avbokade er. Jag tyckte att trollkarlarna va bra, duktiga och roliga. Har man barn kan jag verkligen rekommendera ett besök då de uppträder. Hoppas de kör med dem nästa år också för de kommer vi garanterat boka igen :)
Anna Wallin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress