Här kommer nästa hit från kalaset igår. Vet inte riktigt vad jag ska kalla dessa pajer men Citronmarängblommor kanske... eller Lemoncurdpajer, ja iallafall, super goda små minipajer med lemoncurd och marängtäcke. Dessa är lite pilliga om man vill få till samma utförande som jag, alltså med blommor men tycker verkligen att det ger det lilla extra om det är temat på festen. Men de går lika bra att göra i en stor form eller i cupkakesformar om man vill ha miniformatet. 
 
 
 
Ingredienser pajskalet 
125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
 
Fyllningen:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2  dl strösocker
 
Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker
 
Gör så här:
Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet. Ställ ugnen på 225 grader. Kavla ut pajdegen och skär ut formerna, använd muffinsformerna som mall (jag gjorde en egen blommall av kartong) om du gör minipajer annars tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 8 minuter och låt svalna. Sätt sedan ugnen på 250 grader, bara övervärme.
 
 
Gör fyllningen : Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.
 
 
 
Till Marängtäcket : Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet. Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.

Ta ut och låt svala. Sikta lite florsocker över för dekoration innan servering.

 
Orginalrecept: jennysmatblogg.se

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress