7 januari 2015

Året 2014

Årskrönikor

Då är det dags att summera året som gått. Det har tagit lite tid att leta upp vad som hänt under året men oj så roligt det varit att få blicka tillbaka. Att blogga måste vara mitt livs bästa beslut! Här finns ju alla mina minnen sparade i både text och bilder!
 
Vi börjar med Januari då snön låg tjock på marken. Lea byggde en stor snögubbe och en snöhäst med sin mormor ute hos dem i Tyresö. Vi va också på bio och såg "Bamse och tjuvstaden", Leas första biobesök. Det gick jättebra! Belle började på förskolan och min mamma, barnens mormor fyllde 60 år.
 
 
Februari var också en kall månad med mycket snö och för mig mycket plugg. I mitten av februari tog jag examen från mäklarsamfundets mäklarassistentutbildning. Vi firade min farmors 99 årsdag med mat och fika hemma hos henne. Det visade sig, tre månader efter att det var hennes sista födelsedag då hon förtvinade och tillsist gick bort efter en hjärnblödning. Älskade farmor, jag tog kort på din sista tårta dom du önskade. Du kommer alltid finnas hos mig!
 
 
Mars va en rätt lugn månad då jag började söka nytt jobb, njöt av ledigheten jag hade på dagarna genom att luncha och fika med massor av vänner, ägnade mig åt mitt intresse för inredning och fixade och donade hemma. Fick bl.a. upp mina Muuto dots i hallen, gjorde en lekkiosk till Lea och kollade in dyr belysning på NK med min kusin. Våren gjorde sitt intågande med underbara blommor i trädgården i Tyresö och våffeldagen med massor av gottis. Det påminde mig om att badsäsongen snart var här och jag började kämpa med vikten igen. Fick också till Belles första hårtoffs då hennes hår äntligen växt en bit.
 
 
I April firade vi påsk och tjejerna klädde ut sig till små påskkärringar för första gången och gick runt till grannar och familj, plingade på och lämnade små täckningar. Jag åkte på spakryssning med ett tjejgäng och firade min 29 årsdag med cocktailparty! 
 
 
Maj va en destå varmare månad då sommarvärmen kom tidigt. I början av maj va det rena rama högsommaren och när vi va på cirkus satt vi där i cirkustältet och svettades i våra klänningar och linnen. Lea hade sin första dansuppvisning på Älvsjömässan då vi tyckt att hon varit förliten de tidigare säsongerna. Vi besökte även Vasamuseet med barnen då Leas förskola hade det som projekt och jag hade en heldag med min bästa vän. 
 
 
I Juni vart det kyligare igen och på midsommarafton kändes det nästan som minusgrader ute. Vi spenderade högtiden uppe i Nortälje hos barnens farmor och man. Vi firade svenska flaggansdag och var på hundkalas i svandammsparken där Lea beslöt sig för att bada i fontänen trots kylan... Jag fick jobb på Länsförsäkringar fastighetsförmedling och firade med både bubbel och besök på en 4H gård här i stan med barnen.
 
 
I juli kom värmen åter och inte en nådig värme heller utan riktig brakvärme. Jag spenderade mina sista dagar innan jag skulle börja jobba på mitt nya jobb vid poolen ute hos mina föräldrar med barnen. Vi åkte också till lite stränder, gick på Gröna Lund och träffade kompisar. Andreas och jag firade fyraårig bröllopsdag med middag på "Supper på gården" och jag och min bästis åt en mycket god men svettig middag på Thaibåten i den stekande solen. (Kommer riktigt ihåg hur svettig jag var)
 
 
Värmen fortsatte in i Augusti och vi fortsatte svalka oss i poolen på eftermiddagarna och helgerna. Jag byggde om en våningssäng jag fyndat på blocket till ett slott till tjejerna och var på "Restaurang Nytorget" och åt en supergod middag med fina Jennie. Belle fyllde två år och det firade vi med glasskalas för hela släkten och även barnkalas med glasstårta. Ett mycket populärt tema bland barnen :)
 
 
September inleddes med inflyttningsfest för några vänner som köpt hus och inköp av lite ny inredning. Vi vart bjudna på en spontan kräftfest hos min mans systerdotter och jag och Lea var på bio och såg "Krakel Spektakel" som Åhléns bjöd på. Super mysig film! Det var också nu jag bestämde mig för att bli blond igen!
 
 
Oktober var den månad jag var tvungen att säga adjö till min underbara mormor. Årets andra avsked av en familjemedlem. Tungt, ledsamt, tråkigt men också med en liten lättnad att nu skulle de slippa smärtan och oron. Året 2014 kommer dock alltid att vara ett tungt år i mitt minne. Andra händelser i Oktober var att gymkort på SATS inhandlades och jag började träna på riktigt! Träffade några tjejer från utbildningen på Mäklarsamfundet och åt en härlig risotto på Vapiano. Lea blev också hela fem år och det firades med prinsesskalas och en riktig prinsesstårta med släkten ;) 
 
 
Kylan börjar nu lägga sig över landet. Lea firar sin födelsedag med kompisarna med ett riktigt Halloweenkalas och jag bakar både spöken, ögon och spindeltårta. Går ut och äter några gånger då bl.a. mina kusiner fyller år och det öppnar en ny hamburgerkedja nedanför oss. På jobbet har vi vår första teamdag med spel på "Ballbreaker" och middag på "Farang". I slutet av november hinner det till och med bli första advent, dock ingen snö i sikte...
 
 
December och julens månad! Nu händer det grejer för oss vill jag lova. Det är julpyssel, lucia på förskolan och hemma, pepparkakshusbygge både på jobbet och hemma, pyntande, bakande och firande av födelsedagar. Jag åker också iväg till Ullared och fyndar julklappar och lite inredning och vi åker julbordsfärja ut till Utö med Andreas släkt. Sedan blir det såklart julfirande och nyårsfirande för hela slanten. En fullspäckad men åh så trevlig December!
 
 
Det var alltså mitt år i korthet. Ja korthet och korthet...Vart ett rätt långt inlägg men man dras väldigt lätt med i minnena som dyker upp och det var svårt att välja bilder bland alla roligheter vi gjort. Så för att summera året, ett händelserikt, både på ett roligt och sorgligt sätt med mycket skratt, tårar och nya utmaningar. Nu ser jag på nästa år som ett ljus i tunneln och jag är såå redo att gå vidare mot dessa ljusare tider!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress