Saffransgranola
5 1/2 dl Havregryn
2 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
1 dl Pumpakärnor
1 krm Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpulver
0,5 g Saffran
1 1/4 dl Vatten
2 msk Kokosolja
1-2 msk Agavesirap (eller honung eller annan valfri sötning)
1 dl Russin
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält under tiden kokosoljan tillsammans med vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ned det varma vatten och den smälta kokosoljan tillsammans med agavesirap i bunken med torra ingredienser. Lägg sedan ett bakplåtspapper i en långpanna och häll över granolablandningen. Sätt in i ugnen och öppna sedan ugnsluckan ungefär var femte minut för att röra i granolan. Efter ca 20 minuter så är granolan klar! Låt svalna och blanda sedan i russinen.
Tänkte köpa en snygg glasburk attförbara granolan i. Blir ju även snyggt att ha framme, eller varför inte ge bort i "gåbortpresent!"