20 december 2015

Saffransgranola

Recept och gott

Hittade detta recept på Starwomens blogg och följde länken in på orginalrrceptet hos Evelinas ekologiska. Alltså jag dör så mycket gott! Hade jag haft mer tid så hade jag nog bakat ihjäl mig! Ätbara julklappar i form av praliner, kakor eller hemgjorda salvor och skrubb. Kul idéer!
 
 
 
 
Receptet jag tänkte prova idag är det här nedan och perfekt för en julälskande frukostmänniska! Saffransgranola! Genialiskt, har höga förhoppningar på detta!
 

Saffransgranola

5 1/2 dl Havregryn
2 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
1 dl Pumpakärnor
1 krm Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpulver
0,5 g Saffran
1 1/4 dl Vatten
2 msk Kokosolja
1-2 msk Agavesirap (eller honung eller annan valfri sötning)

1 dl Russin

 

Gör så här;

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält under tiden kokosoljan tillsammans med vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ned det varma vatten och den smälta kokosoljan tillsammans med agavesirap i bunken med torra ingredienser. Lägg sedan ett bakplåtspapper i en långpanna och häll över granolablandningen. Sätt in i ugnen och öppna sedan ugnsluckan ungefär var femte minut för att röra i granolan. Efter ca 20 minuter så är granolan klar! Låt svalna och blanda sedan i russinen. 

 

Tänkte köpa en snygg glasburk attförbara granolan i. Blir ju även snyggt att ha framme, eller varför inte ge bort i "gåbortpresent!"

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress