Har ni funderat på att baka lite småkakor så kan jag rekommendera dessa två sorter. Kolakakorna måste va bland de godaste men också enklaste man kan göra och lika så cookiesen som man kan variera med dekoration lite som man vill. Jag valde chokladbitarna och nonstop. 
 
 
Recept Cookies

 

Ingredienser

225 g smör
2,5 dl brun farin
1,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl grovhackad choklad
2 dl nonstop

 

Gör så här;

Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter.  

 

 
 
Recept kolakakor
 
Ingredienser ca 35 st
100 g smör 1 dl socker 
1 msk vaniljsocker 
1 msk sirap 
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här;
Låt smöret bli mjukt i mikron. Blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.Halvera degen. Forma till 2 rullar (för 30 st). Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
 
 
 
Sedan slog jag in kolakakorna i stuvbitar av den färgglada cellofanet för att det skulle likna godisar mer. Ett litet kul och annorlunda sätt att servera småkakor kan jag tycka. 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress