En sak jag gjorde till Belles kalas va ju en glasstårta. Inte alla barn gillar tårta men alla barn älskar (av någon anledning ;)) glass! Så jag köpte färdig glass och lät den smälta något i rumstemperatur och hällde den sedan i en springform i olika lager med olika smaker. Lät varje lager stelna för sig så de inte skulle blandas sedan dekorerade jag den med godis. För att det skulle bli lite roligare gjorde jag också egna färgglada små maränger till. 
vispade ihop en marängsmeten enligt nedan och delade den sedan i fyra bunkar. Tre som fick var sin färg, grön, röd och blå och en bunke med lite mer "smet" som fick förbli vit då jag ville ha melerade maränger och inte helt färgade. Sedan fyllde jag spriten med färgad marängsmet på ena sidan och vit på andra sidan och spritsade på en plåt. Vart super fina och jätte goda! 
 
 

Recept 20 små maränger

Ingredienser

3 äggvitor


2 dl socker


1/2 tsk citron

Karamellfärger

Gör så här;

1. 
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.


2. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.


3. Dela ev upp i olika skålar för att färga marängsmeten. 

4. Klicka upp eller spritsa marängen med en sked till önskad form på bakplåtspapper. Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.


5. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger. 

 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress