Första maj idag och det betydde ledigt för hela familjen. Väldigt mysigt såhär mitt i veckan men tråkigt nog så har vädret varit bättre... Men vi lät inte de trycka ner oss utan begav oss ut på äventyr ändå. Eftersom Leas förskoleavdelning har ett projekt om vasaskeppet så tyckte vi att det passade bra att besöka Vasamuseet. Lea har även varit där med förskolegruppen och eftersom varken jag eller min man varit där sedan vi själva va små så fick hon visa oss runt, och det älskade hon! 
  
 
 
Fina Djurgården <3 Jag hade helt glömt bort hur stort Vasaskeppet är och hur fint det faktiskt är. massor av fina detaljer ovh väldigt bra bevarat! Båten har ju legat under vattnet i flera hundra år och det är ju helt sjukt att de klarat sig!
 
 
 
 
De har gjort mycket uppdateringar på utställningen sedan jag var där. Mycket att titta på, totalt fem våningar med skeppet i mitten och fler rum med filmvisningar och lite experiment. Lea fick bl a lasta och styra Vasaskeppet på en monitor och se hur mycket blåst hennes fartyg kunde stå emot :)
 
 
 
Besökarna kunde också fota sig och lägga in var man kom ifrån på en stor karta. Lite kul va det och jag kan ju säga att Vasamuseet är turistattraktion nummero uno ;)
 
Ska ni hit rekommenderar jag att ni tar en matbit någon annanstans för restaurangen där var INTE billig... (Host, turistfälla...) och kom när de öppnar som vi gjorde för vid ett va kön in enormt lång! 
 
Trotts det dyra restaurangbesöket så var dagen mycket lyckad och till middagen kom min bror och gjorde oss sällskap. Tjejerna älskar att umgås med sin morbror! Kul att busa med någon annan än mamma och pappa på kvällen.
  
Imorgon har jag båda tjejerna hemma själv så får se vad vi hittar på och vad det blir för väder... Ja, vart är värmen? Man har ju fått en försmak nu och vill ju bara ha mer! 
 
Hoppas ni också haft en härlig första maj!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress