23 oktober 2013

4 års kontroll

Mammaliv

Igår va vi en sväng till BVC på Leas fyarårskontroll. Va ju ett helt år sedan vi va där med henne sist så jag tyckte de skulle bli jätte kul. Jag hade förberätt henne på att vi skulle dit och viste ungefär vad hon skulle få göra, så hon var lite beredd. Hon kan ju annars få för sig att stjeka när saker inte går som hon vill och då blir det ingen fyraårskontroll utförd ;)
 
Nu gick det jätte bra. Himla skönt! Hon fick testa hörseln genom att sätta klossar i ett bräde när hon hörde ett pip i sina hörlurar. Sedan testa synen genom att peka på den bokstav hon såg på tavlan på sin bricka som hon hade framför sig och räkna upp antalet bilar och deras färger som stod på en rad vid väggen. Hon klarade allt galant! Sedan ville de också att hon skulle rita lite men då lockade lekrummet mer så någon teckning fick de inte denna gången. Jag hade ju dock en bild i telefonen på en teckning som hon gjort på oss så jag visade den så barnmorskan skulle se hur hon ritar och hon klarade t o m femårskontrollen med den teckningen :D
 
Usch vilket jäklas väder det var, drog vagnen i en storm av regn och blåst. Tur att vi hade gott om tid på oss när vi skulle till BVC för annars hade vi aldrig hunnit... Jag hämtad Lea en timme tidigare på förskolan och hade med mig mellis som hon fick äta i vagnen. Lite picknick känsla vart det och säkert lite mysigt där i vagnen under regnskyddet. Jag hade det dock annat än mysigt...tur att jag har en bra regnjacka iallafall! Ett måste för en mammaledig som måste ut och prommenera i alla väder!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress