Ingredienser
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda (gör helst egen)
1 burk krossade tomater
½ purjolök
2 dl crème fraiche
200 gram philadelphiaost
200 g riven ost
1 röd paprika
Gör så här
Bryn köttfärs och purjolök i en stekpanna.
Tillsätt sedan tacokrydda och krossade tomater. Låt puttra i 20 minuter.
Bred ut Philadelphiaosten i en ugnssäker form och bred därefter över crème fraiche.
Fördela köttfärsröran över crème fraichen och strö över hackade paprikan och den rivna osten.
Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Servera gärna med någon grönsallad.
Tacokrydda
Ingredienser
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Gör så här
Blanda allt och förvara i en liten burk eller påse
Chokladkaka
Ingredienser
150 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
4 st ägg
4 msk sötrix-flor (sukrinmelis) och ½ krm stevia
0,75 dl kokosnötsmjöl
½ dl kakao
½ tsk vaniljpulver
1 msk pofiber
Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Ta kort kastrullen från värmen.
Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter.
Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten.
Ta ut och låt svalna.
Tips!
Servera med lättvispad grädde.
Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka som du kan göra lite roligare genom
att stansa ut former med pepparkaksformar. Dagen till ära vart det ett hjärta hos oss.
Chokladgodis med jordnötter
Ingredienser
1,5 dl jordnötter
3 msk jordnötssmör
Gör så här
Smält chokladen, grovhacka nötterna.
Blanda ner smöret och de hackade nötterna.
Lägg en klick i formen och ställ sedan svalt, så det stelnar.
Låt smaka!!