1 december 2013

Första advent

Mammaliv

Första december och första advent idag, har ni inte fått julkänslor än så har ni nog fått det idag! Här hemma har vi pyntat, öppnat luckor, tänt första ljuset och tittat på första avsnittet av julkalendern på tvn som verkar vara rätt bra i år. Lea satt här med spänning i blicken och ville se nästa avsnitt på en gång. Hehe, svårt det där, nu måste hon vänta med både nästa avsnitt och nästa lucka trotts att de frestar att ta allt på en gång. Inte vad hon är van vid då det ofta bara är att starta en film eller serie på datorn eller på tvn här hemma men jag tycker det är bra. Att vänta och varför måste man också lära sig!
 
 
 
Jag har också blivit julfin i håret då en kompis kom över och klippte mina toppar. Mycket välbehövligt kan jag lova då de va nästan sex månader sedan sist... Nu kan jag inte sluta att dra mina fingrar igenom håret då jag älskar känslan av nyklippta toppar! 
 
Sedan va vi ju bjudna till svärmor på adventsfika som va så mysigt! Hon hade ordnat så fint och massor med goda tilltugg så jag åt till jag fick ont i magen. Har liksom inget stop när det är gott utan kan fortsätta pilla och äta så länge grejerna står framför mig...riktigt farligt!
 
Faster Lena hade köpt jätte fina pepparkakskläningar till tjejerna som de fick i en liten adventspresent och lillkusinen Leon fick en pepparkaksparkdräkt, så söt! När vi kom hem drog Belle på sig svampmössan vi köpte på Ikea i förrgår så va bara tvungen att ta kort! En liten adventspepparkakssvamp på cykel! <3
 
 
Nu är vi bara så mätta och trötta så vi ligger och drar oss i sängen och orkar varken göra middag eller titta på tv... Får se om de blir lite plugg och rester iallafall, måste ju ta sig i kragen lite ;) 
 
Som ni ser så vart det mitt nya fynd som blev adventsljusstake i år, hade ju tänkt ta Kubus men är så himla nöjd med denna Nordic shine ljusstake från House doctor och den kan man ju böja så den ser lite mer "adventig" ut så det vart den istället. Satte små rosetter och siffror runt foten på varje ljus för en lite mer personlig prägel :) Är lite trött på blockljusen som varit så populära i några år nu och vill ha en ljusstake igen, back to the roots! ;)
 
Hoppas ni också haft en trevlig helg och första advent! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress