I helgen har vi firat Belle två gånger, ett kalas för släkten på lördagen och ett barnkalas för vännerna på söndagen.
Vi styrde det till två tillfällen så de inte skulle bli så trångt här hemma i lägenheten.
Hade ju varit en annan sak om man haft en trädgård att vara i men de blir lätt så stressig och varmt med mycket folk inne på liten yta.
Det här funkade kanon, sen bytte vissa familjemedlemmar och vänner dag då de inte kunde komma på utsatt datum, mycket praktiskt!
 
Jag hade bakat och pyntat dagen innan så va bara små finjusteringar innan gärsterna kom, som att fixa klart tårtan och spritsa på forstingen på muffinsarna :)
 
 


 

Alla godsaker gick hem fast jag tyckte minimunkarna jag bakade dagen innan hade blivit lite torra...typiskt. Nästa gång ska jag baka dem samma dag som de ska serveras för de va himelskt goda när de va nygjorda!
 
Kommer lägga upp alla recepten här men sprider ut de lite i olika inlägg så de inte blir så långa inlägg :)
 
Det första receptet har jag hittat här och heter Silviakaka och va nog den kakan som vart populärast!

Silviakaka

6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten

Glasyr:
175 g smör
6-7 dl florsocker
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
kokos

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda bakpulvret i vetemjölet och rör ner det i smeten. Rör till sist ner vattnet. Häll ut i bakplåtspapperklädd långpanna och grädda 25-30 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Smält smöret till glasyren och ta av från plattan. Rör ner sockersorterna, saften och äggulorna. Rör slät. Tillsätt ev hushållsfärg om du vill färga glasyren. Bred ut på kakan och strö över kokos.
Ställ gärna i kylen en stund så glasyren stelnar, då blir den lättare att skära. Skär i rutor och servera!

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress