Har du inte än kommit på vad du ska ge bort i julklapp så kommer här ett litet tips. Pyssla ihop en fin presentask till hemmagjorda chokladpraliner eller julgodis av en tom Aladdin eller Paradis ask som du säkert har hemma nu i jul ;) 
 
 
Fyll den med dina läckerheter och slå in i fint papper. För att göra det lite roligare kan du sätta en egen innehållsförteckning på lockets innesida som de annars finns i dessa askar.
 
 
Vet du inte vad du ska baka till lådan så kommer här två mumsigt julgodistips också!
 

Wienernougat

100 gram mörkchoklad 70 %
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandeln i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bryter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandats samman. Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i formar klädda i bakplåtspapper, ställ svalt.
Skär i lagom stora bitar när wienernougaten är kall.

Mozartkulor

200 g nougat (gärna Odense)
200 g mandelmassa
150 g mörk blockchoklad

Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. Rulla dem till bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar. Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. Rulla till dem till släta bollar. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa kulorna i choklad och lägg på bakplåtspapper att stelna.

För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel.

Recept och bilder från Matplatsen

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress