Wienernougat
100 gram mörkchoklad 70 %
250 gram nougat
100 gram flagad mandel
Gör så här:
Rosta mandeln i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bryter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandats samman. Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i formar klädda i bakplåtspapper, ställ svalt.
Skär i lagom stora bitar när wienernougaten är kall.
Mozartkulor
200 g nougat (gärna Odense)
200 g mandelmassa
150 g mörk blockchoklad
Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. Rulla dem till bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar. Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. Rulla till dem till släta bollar. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa kulorna i choklad och lägg på bakplåtspapper att stelna.
För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel.
Recept och bilder från Matplatsen