5 augusti 2012

Ute i Tyresö

Mammaliv

 

Ingen bebis i natt heller, gud va tråkigt de är att bara vänta. De hade ju varit en annan sak om man orkade göra något men nu sitter jag bara på min röv i soffan och tittar på tv eller surfar hela dagarna för de är de jag orkar göra...har i och för sig pysslat lite också och de är ju kul men de kommer till en gräns där de blir långtråkigt också.

 

Tvingade mig att gå och lägga mig vid 4 tiden i natt trotts att jag inte va så trött, sov så länge på dagen igår så va nog därför jag va pigg. Enligt mamma va Lea också väldigt pigg så hon somna inte förän 22.30 hos dom. Rutinerna är inte så bra nu under semestern men imorn börjar Andreas jobba så då tänkte jag också försöka gå tillbaka till rätt tider. Vaknade ändå tidigt i morse, har en inställd klocka på 6.30 då Lea brukar vilja ha välling eller bällis som hon säger men tvingade mig att somna om lite och gick upp vid 10. Är man barnfri så måste man ju passa på.

 

Vi ska åka ut till Tyresö för att hämta Lea efter hon sovit och äta lite så de blir i alla fall ett litet avbrott i vardagen. Andreas ska ta med sig blodkorven han fick av Christophe moster och bjuda på. Jag har lite svårt för korven trotts att jag äter blodpudding och tycker om de så känns de konstigt att trycka i sig en mosig blodig korv. Jag har smakat i alla fall, de kanske har med konsistensen att göra, är lite känslig nu när jag är gravid.

 

Har börjat titta på Sex and the city på min DVD, jag älskar den serien. Man blir glad av att se avsnitten, de får en att känna sig bra då deras problem är så mycket större en mina (i och för sig påhittade men men kan ju lotsas). Måste ju fylla min vakna tid med något och på nätterna och mornarna är de inget på tv så då är de skönt att bara sätta i en dvd. De blir ju rätt mycket barnfilm annars, Lea älskar disney filmerna speciellt med prinsessor så de går varma här hemma. Tycker de är lite för mycket tv-tittande bara. Får lite dåligt samvete men orkar man inte gå till parken eller äns sitta på golvet och leka med henne så har man inte så mycket val och hon blir ju nöjd så de får va så här nu helt enkelt. Lite störigt är de dock att man lärt sig alla sånger och repliker i filmerna så man har blivit en disney tok. Haha folk lär ju tycka man är lite konstig som går runt och nynnan på "hej hå hej hå vi ska till gruvan gå "och skönheten och odjuret låten i affären. De blir i och för sig en del inredningsprogram också när man orkar säga emot Lea :D jag har upptäckt "Sommar med Ernst" och "Bygglov", de är två program jag tycker är mysiga och inspererar mig i mitt inredande. De andra inredningsprogramen som går kan va lite extrema, vem vill igentligen ha en knall rosa vägg eller lila skåpluckor i köket även om de blir fint i de hem som de gör i ex "Roomservice" och "Design med Simon och Thomas" så är de inget jag blir inspererad av. Jag vill ha de här mys tittandet också som jag tycker de programen har. Trevligt helt enkelt.

 

 

20:45


Nu har vi hämtat Lea hos mamma och pappa och fikat med våfflor sedan ätigt en god grillmiddag med fläskfile och svampsås. Andreas hade med sin blodkorvar från Christophe moster i Paris som de åt till förrätt. Jag hoppade över dem då jag inte klarar konsistensen just nu. Men åh så mätta vi va när vi åkte hem. De va så fint väder så Lea och Andreas badade i poolen och för första gången i år badade jag också mina fötter genom att sätta mig på stegen. Har ju varit rädd att jag inte kommer upp om jag går ner i vattnet då stegens första steg är en bit upp och eftersom de blir som att ställa sig upp från golvet så har jag inte vägat prova sitta på kanten heller men de gick ju bra nu. Känner konstigt nog att jag blivit lite smidigare senaste veckorna men de har nog att göra med att bebisen sjunkit mer och att jag har kunnat vila mer.

 

 

Nu får vi se hur många dagar de tar innan Lea måste ut till Tyresö igen då mamma och pappa ska ta hand om henne då vi är på förlossningen. Jag har haft kraftiga förvärkar hela kvällen men jag vet inte om de beror på förlossing eller att bebisen rör sig för hon rör sig så de gör ont. Vi får se om de blir något sova i natt...

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress