Tänkte visa lite vad vi åt på nyårsafton. Tycker att det är rätt roligt att laga festligare måltider men då denna inte va så planerade så gick jag på ett säkert kort. 

Till förrätt blev det skagentoast med rom, rökta räkor och aioli. Denna förrätt är något jag kan bli såå sugen på och gärna äter till varmrätt en härlig sommardag. Eftersom många, inklusive jag förknippar nyår med skaldjur till förrätt och jag har lite svårt för hummer och liknade så passar räkor mig perfekt.
 

Till varmrätt blev det en riktig klassiker, kött med potatisklyftor och till det en klick Eriks bea! Det är den enda bearnaisen vi köper hem då jag älskar smaken och den sätter verkligen guldkant på tallriken! 

Såsen fick vi hem i samarbete med Erikssåser och Smakbox som jag tidigare bloggar om. Just deras bearnaise har också utnämnts till Bäst i Test (I ett utfört oberoende blindtest - mer info om testet på Eriks® hemsida) Inget som förvånar mig som ni förstår.
 

 
Till efterrätt, middagens höjdpunk om ni frågar mig (gottegrisen) gjorde jag en vitchokladmousse med hallon. Kombinationen av den söta moussen och de syrliga bären är en riktig hit. Har ni inte provat detta så bara måste ni, receptet hittar ni bla här då jag gjorde den till en tårta! 

 
Till snack senare på kvällen gjorde vi ostbrickan och därefter va vi så mätta. Hur såg er nyårsmeny ut? Något ni har som tradition eller något ni tycker har en självklar plats på nyårsbordet?

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress