Ingredienser
50 g Margarin 80%
2½ dl Mjölk 0,5%
1 pkt Jäst
1¼ dl Kvarg naturell1%
1 krm Salt
1 tsk Kardemumma
¾ dl Sirap
9 dl Vetemjöl
Pensla på bullarna
1 st Äggula
3 msk Mjölk 0,5%
Fyllning
150 g Mandelmassa
½ dl Mjölk 0,5%
3 dl ovispad Mellangrädde 27% (ska vispas)
Gör så här;
1, Smält margarin, tillsätt mjölk och värm till 37°.
2, Smula jäst i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör om så att jästen löser sig.
3, Blanda ner kvarg, salt, kardemumma, sirap och det mesta av mjölet. Låt jäsa ca 30 minuter. Arbeta degen på mjölat bord och forma 30 små bullar eller 15 stora. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa 30 minuter.
4, Vispa ihop äggula med mjölk och pensla bullarna. Grädda i ugn 225° 6-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.
5, Skär av ett lock på bullarna, gröp ur lite ur underdelen och blanda med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädde och klicka på. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.