12 mars 2019

Stylingar

Stylingar

 
Vad tycker ni om tanken att jag börjar dela med mig av lite stylingar jag gör här på bloggen? Detta är ju något jag tillbringar mina dagar med och att posta bilderna från försäljningarna är ju kanske lite roligt. Sedan kan jag gå igenom lite vad jag gjort och varför. 
 
Här är en lägenhet i Älvsjö som jag stylade förra veckan och den finns nu till försäljning av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling fotad av Mauro Angelantoni. 
 
 
Detta är en nyproducerad lägenhet där tak och väggar är vita och golvet är klassiskt träfärgat. Rätt standard i utrustning i köket med vita luckor, rostfria vitvaror och helkaklat badrum i vitt och svart. För att få lite liv i lägenheten har jag spikat upp en del tavlor och bryter av med naturmaterial. 
 
Kunden har idag lägenheten uthyrd så de flesta möblerna är hyresgästens så det va den grund jag fick jobba med. 
Sedan är det viktigt att man håller sig till en färgpalett och stil som fungerar och upplevs harmonisk med lägenheten. 
 
I åtanke måste man även ha vad det är för några som kommer titta på lägenheten. Är det flest äldre som bor i huset eller är det en barnfamilj som kommer att vilka köpa? I detta fallet när lägenheten är en liten tvåa, nära pendeltåget med balkong i nytt område blev min huvudmålgrupp ett ungt par.
 
 
Nu har denna lägenhet ett stort rum med en öppen planlösning så en stor soffa funkar men vanligtvis föredrar jag mindre möbler då dessa stora och mörka möbler kan ta för mycket av rummets yta och blickfång. Med lite ljusa inslag i forma av kuddar och filtar har jag försökt att lätta upp det mörka. Annars är det väldigt snyggt att bryta av med svärta i inredningen, att jobba med kontraster mellan mörkt och ljust kan bli väldigt snyggt på bild.
 
 
I köket tycker jag att grönska gör extremt mycket. Färska kryddor eller andra växter lyfter och bjuder in och genom att dela upp saker i några små stilleben gör man inte att det upplevs rörigt och man visar hela arbetsytan. 
 
 
Hallen är inte så möblerbar i denna lägenhet utan då får man tänka på vad mer som kommer hamna i blickfånget på bilden. I detta fallet ett hörn av vardagsrummet och en bit av badrummet. Dekorera där!
 
 
Här har vi det svartvita helkaklade badrummet. Mycket är fotovinklar när man stylar, man måste utgå från hur fotografen kommer att fota. När man har ett smalt badrum med toalett och dusch i ena hörnet och handfat och tvättmaskin i andra så blir det till 99% två stående bilder åt varsitt håll. Då måste man dekorera så det händer något på varje bild. Här har jag jobbat med grönska, handdukar, en korg och lite produkter som man vanligtvis har i badrummet men färger som inte sticker ut förmycket. Man vill ju inte att fokus ska vara på fel saker. 
 
 
Ljusa färger med mycket textilier och växter samt belysning gör sig väldigt bra på balkongen. Här styr ju årstiden rätt mycket men nu till våren kan man börja tänka i en lättare och ljusare färgskala. Jag har placerat golvväxten på en pall för att få in den mer i bilden och lagt ut lite tidningar och böker på bordet så det ska kännas lite mer spännade.
 
 
Så vad tycker ni om sånna här inlägg? Något jag ska fortsätta med? 
 
Nu ska jag ta tag i denna dagen också och idag väntar en till styling i en nyproducerad lägenhet. Wish me luck!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress