20 april 2019

Påskdukningar

Påsk

Bild Trendenser
 
Nu såhär mitt inne i allt påskfirande så tänkte jag tipsa om lite enkla men roliga påskdukningar. Så ska ni ha folk över på en brunch, lunch eller middag så kan det va en kul detalj som folk sedan kommer ihåg.
 
Jag tycker själv att det är väldigt roligt att göra något lite extra när jag bjuder hem folk. Dessutom är detta saker som de flesta av er nog har hemma redan. De gör ju vanligtvis saken enklare och man behöver inte köpa massor av annat dyrt pynt till bordet. Påsken är ju en lite rolig högtid då vi blandar hejvilt med kristna traditioner, påskharar, fjädrar, godis och häxor men ack så mysig för en barnfamilj! 
 
Mitt första tips här ovan är ett helt vanligt kokt ägg messen helt vanlig linneservett knuten runt sig. Vill man ta det ytterligare ett steg kan man skriva gästens namn med tuschpenna lite snyggt på äggen. Vips så har man både dekorarion och placeringskort till bordet. 
 
Bild Hemtrender
 
Här har man köpt lite men de går egentligen bra att gå ut och plocka lite ris och blinda ihop i en liten ring. Huvudsaken är att det ser ut som ett litet fågelbo. Antingen så kan du använda ett färdigmelerat godisägg eller måla ett eget vanligt ägg. Beror lite på hur stor du vill göra denna dekoration.
 
Bild Hemtrender
 
Sista tipset är att binda ihop en påskig blomma med servetten. Detta är nog den enklaste och den färggladaste. Tänk på att imte låta blomman ligga förlänge innan gästerna kommer då den blir lite hängig utan vatten.
 
Hur ser er påsk ut? Ska ni bjuda hem några eller är ni själva bortbjudna? Vi va bortbjudna på påskbuffé igår hemma hos mina förälderar idag ska vi bara ta det lugnt. Får se om barnen hittar några påskägg i buskarna ;)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress