15 november 2018

Sparkcykel-scootern

Vardag

 
 
Hoppas allt är bra med er och att ni uppskattade mitt inlägg förra veckan och att ni är redo för ett nytt inlägg. Från inredningsinlägg till ny teknik, miljöteknik. Håll till godo.

Har ni också sett dom? Skotercyklarna som man kan se lite överallt just nu.

 
Skoterfenomenet har nått Stockholm och Sverige genom Voi, och nu får de konkurrens av ett annat företag med samma affärsmodell nämligen företaget Lime. Hur fungerar det här då, kanske du undrar? Jo du laddar ner en App för att lokalisera en sparkcykel och låser sen upp den samma med din nedladdade app, sen är det bara att kicka iväg! När du har åkt iväg ställer du den var du vill och vem som helst kan då nyttja den förutsatt att du har appen.

Modellen har stött på en hel del patrull bland annat i San Francisco där de tidigare i år förbjöds helt. Diskussionerna i Stockholm har varit flitiga och många. Än så länge är det helt lagligt här men det kan komma förändringar inom kort. Vad tycker du om Elskotrarna?

 

Personligen tycker jag iden är briljant men tyvärr tycker jag det upplevs lite stökigt eftersom en del personer ställer dessa på lite märkliga ställen. Någon form av regler gällande detta bör tas fram annars är jag varmt positiv. Konkurrensen är nog bara positiv då det brukar leda till förbättringar.

Ha en skön helg och prova gärna att kicka iväg med Voi eller Lime.

// Oskar

 
Bildkällor: Telefonen, Killen på sccoternSparkcyklarna
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress