29 november 2018

Fruset

Vardag

 
Alltså gud va kallt det blivit nu! Det slog mig idag att det faktiskt är vinter nu. Tycker det är svårt att sätta ett datum på när vintern tagit över och höstens tid är förbi. Ibland känns det som höstrusk ända in i december och andra gånger ligger det drivor av snö på marken redan i november. Men nu tycker jag iallafall att vintern är här. Frost på marken och man kan t o m skymta lite snö när man kommer utanför tullarna. I Stockholms innerstad blir det sällan lite snö, antingen är det blask eller så är det så mycket så man måste gräva fram bilen. Det sistnämnda är inte optimalt för en citybo då det redan är trångt på gatorna men då blir extremt trångt och otympligt att ha bil. I mitt yrke kan jag ju inte välja bort bilen direkt. Köra möbler och bohag till stylingar runt om i Stockholm på cykel är ju inte genomförbart. Får jag önska så kan graden ligga på -2,-3 någonstans, utan snö, då blir det varken slask eller drivor. 
 
 
Ja, jag har gympaskor på mig fortfarande. Kanske va detta som fick mig att inse att vintern faktiskt är här nu. De va svinkallt. Så nu åker varmare skor på!
 
Nu till något roligare. På lördag är det 1 december och på söndag första advent! Gud så mysigt!  Barnen är så nyfikna på årets julkalender och i eftermiddag ska vi hänga upp våra stjärnor i fönstren. Lea som är 9 år är precis som jag och älskar att fixa hemma så hon kommer hjälpa mig matsha in vilka som ska vara vart. Belle är mer för julbaket, och de är ju inte fel de heller. Mina små älsklingar, snart är det jul! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress