17 december 2018

Pepparkakshus

Julen

 
Här har det pysslats och pyntats för fullt i helgen. Nu har vi hunnit med att baka pepparkakor och lite annat julgott, pyntat granen och gjort ett pepparkakshus. Imorgon ska barnen till deras pappa så då träffar jag dem inte förrän på juldagen så vi har försökt klämma in så mycket vi bara kan.
 
Varför känns det alltid som att december bara swishar förbi. Först är det 1 december och julkalendern drar igång, sedan är det helt plötsligt Lucia och när man tittar i kalendern igen så är det dagen innan julafton. Tror att det är just därför så många stressar igenom julen. Man vill hinna med så mycket och ändå hinna njuta. Nu tycker jag i och för sig att varje moment i detta är mysigt och jag njuter av att baka med barnen, pynta här hemma och vi har som tradition att klä granen till julmusik med glögg och varm saft i kopparna.  
 
 
Pepparkakshusprojektet är också en tradition här hemma och barnen har var sin sida som de får dekorera hur de vill. Förr bakade jag egna delar och la ner mycket mer tid på att själv dekorera och göra nyskapande byggnader. Visst va det roligt men nu gäller det att omprioritera tiden lite. Barnen blir överlyckliga om de får experimentera och vara kreativa, de visar stolt upp vad de skapat och eftersom tiden är begränsad så överlåter jag mer en gärna detta projekt till dem. Ni med barn vet vad jag menar, att få se dem utvecklas och glädjas är värt så himla mycket.
 
 
Det förvånar mig så att Belle som bara är sex år är så uträknande och  konstnärlig. Hon har lärt sig allt om upprepande mönster i skolan så nu ser hon samband överallt. Som ni ser är hennes del på huset riktigt genomtänkt. Lea brukar inte ha samma ork, hon har ofta många idéer men sedan är det annat som lockar och då ryker hennes tålamod. Hennes sida är därför något glesare men också väldigt fin, det behöjer ju inte va mer egentligen. Mina fina älsklingar <3
 
 
Så idag är det alltså måndag. Sista måndagen innan julafton och jag kör igång med årets troligen sista homestyling. Ska bli så skönt att få va lite ledig med mina hjärtan. I mellandagarna brukar vi hitta på massor av skoj, det ser jag fram emot. Har ni några mysiga traditioner som ni vill dela med er av? Hoppas ni får en fin vecka! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress