Från tråkig loftsäng till häftig borg eller prinssesslott ;) 
 
 
Efter lite mättande och ritande satte jag igång att såga ut de olika sidorna.
 
 
 
 
Första skivan blev en kortsida mot trappan. Trappan är egentligen förvaringshyllan trofast Från ikea som jag fyndade för på blocket för ca 6 mån sedan. Skivan placerades på trappan för att få stöd underifrån och eftersom jag tänkt göra ett räcke på utsidan så måste man nå förvaringen underifrån. Skivan vart också en del av ett torn och ingången till översängen. 
 
Jag fäste vinklarna på baksidan med skruvar så skivorna hänger på sängen. Anledningen till detta är att det blir lättare med nedmontering om tjejerna tröttnar på sängen. 
 
 
Långsidan sågades ur och blev en glugg till lillasysters undersäng. 
 
 
 Stoleken på "piggarna" bestämdes av två saker. Ett, de fick inte vara för höga då Lea brukar ligga och kolla på film i sängen så de ska inte vara i vägen och två, storleken på skivan jag hade. Blev jätte nöjd med resultatet!
 
 
Här sandpappras kanterna på räcket till trappan. Detta var väl det minst roliga på hela projektet men ett måste då vassa kanter inte är kul och speciellt inte på en barnsäng!
 
 
 
Här ser ni även den på plats. den skruvade jag fast i hyllans stomme för maximal stabilitet då de kommer stötta sig på denna. 
 
Tiden sprang iväg så hann som sagt inte måla den så det får bli ett senare projekt. Tjejerna måste ju ha någonstans att sova så det blev till att bädda och piffa med allt som hör sängen till. 
 
 
Sänghimlen har jag gjort själv av en gardinen lill från ikea (29kr) som tjejerna haft i deras rum tidigare sant en galge av stål som jag böjt till, band och ett överblivet örngott :) 
 
Undersängen piffades med en ljusslinga och jag hängde också upp en gardinstång (tips, irjja10kr på ikea) och en vit kappa som jag hittade på fyndhörnan för 29kr. Den delar av sängen och leksaksförvaringen på ett bra sätt.
 
 
 
Jag hängde väggfästena nedåt på sista ribban av sängen så det bara va att hänga på gardinstången på de fästena som kom med. Enkelt, billigt och snyggt vart det!
 
 
Såå nöjd är jag! Kan bara tänka mig hur snygg den blir i helvitt!! Länktar tills jag får tid att måla den! To be continued!
 
Svärmor

Oj, vad fint det blev. Jag kan ana hur fortsättningen blir.
Kram till alla tjejerna!

Svar: Tack! Ja, kan inte vänta tills jag får måla! Vill nu! Haha
Anna Wallin

Caroline

Hej,

Jag går i funderingar på att ordna med min sons säng så den höjs och då har jag tänk att använda mig av trofastmöbler. Detta för att det är så smart med förvaring och för att han ska få plats med sina saker och så blir det ju en mysig koja under sängen dessutom. Din ide om trappan hade jag tänk ta efter. Nu undrar jag var du fått tag i dessa vinklar/beslag som verkar vara c formade. Jag letar för fullt på olika byggsidor men hittar inte.

Svar: Hej! Det det låter som en superbra ide. Mysigt med en liten koja! Jag letade faktiskt också efter C formade vinklar men hittade bara vanliga, 90 graders. Köpte därför lite längre sådana på Bauhaus och fick hjälp med att böja till dem till rätt C-form av min pappa som hade verktyg. Lycka till med bygget!
Anna Wallin

Lina

Hej,
Väldigt fin borg:)
Vad har du använt för skivor?

Svar: Tack så mycket! Jag har använt vanliga mdf skivor. Häls Anna
Anna Wallin

Anna

Hej! Vilken underbar idé! Tänkte höra lite om du har koll på vad sängen har kostat att gjort? Med vänlig hälsning,

Svar: Hej! Jag köpte Kura sängen på blocket för 350 kr och sedan fick jag mdf-skivorna av en kompis och den vita färgen var överbliven takfärg som vi hade hemma så vet tyvärr inte vad de skulle kosta exakt. Men jag köpte till två skummadrasser på Jysk till huvudgavlar för 100 kr/st och små drapålakan på Ikea till dem för 79kr.sedan va de skruv och vinklar för runt 100 lappen samt gardinstång och tyg till den för ca 50 kr på Ikea. Trappan va också en hylla jag köpte på blocket för runt 200 har jag för mig så hela vår säng kostade mig ca 800 kr.
Anna Wallin

Madelene

Hej Anna, håller på att bygga om en likadan säng och tyckte din idé med madrasser vid huvudänden var väldigt bra. Hur stora är de madrasser du har använt? Är det vanliga madrasser till spjälsäng dvs 120 cm? Hur tjocka madrasser är det du har använt?

Svar: Hej! Va roligt att du gillade idén med sängen. Mina tjejer älskade den i flera år. Jag har för mig att de va vanliga madrasser till spjälsäng i skumgummi som jag skar till något så de skulle passa sängens mått. Den vek sig lite framåt så rekommenderar att du kapar en mdf och sticker ner samt limmar madrassen på också. Då blir huvudtackling lite stabilare :) Har du en blogg så får du gärna länka sängen här när du är klar. Vore roligt att se. Lycka till!
Anna Wallin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress