Provade göra lchf semlor igår för att hela familjen skulle kunna njuta av fettisdagen och de vart faktiskt väldigt goda. Smakade inte så jätte olikt en vanlig semla. Hittade receptet på alltomlchf men ni finner de även här nere :)
 

Ingredienser släta kademummabullar
3 stora ägg
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel ELLER 0,5 dl kokosmjöl (inte malda kokosflingor utan riktigt kokosmjöl)
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker

Gör så här
Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet/kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.

Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.

 
Mandelmassans ingredienser

ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
1 äggvita
1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
1-2 msk vispgrädde

Gör så här
Blanda mandelmjöl eller malen mandel med äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Blanda i mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.

 

Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket. Om man vill kan man pudra över lite sukrin-florsocker på toppen, jag mortlade vanligt stevia strö och de vart jättebra!

 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress