5 mars 2021

Sportlov

Vardag


Hej från fjällen och sportlovsveckan! Här njuter vi av snö,  skidåkning och ledighet. Här i Idre har de verkligen satsat på att Coronanpassa vistelsen. Man får både utrustning och mat hemkört till stugan och kan beställa hem mat från alla restaurangerna. Om man ändå måste besöka butiken eller någon allmän plats så det bara en per sällskap som får gå med och avståndsreglerna är tydliga. I liftköerna står alla med minst en stavs mellanrum och de har förlängt köerna så det inte går att trängas eller stå för nära och i stolsliftarna åker man bara med sitt eget sällskap. Är man ensam så åker man i ensam soffa upp trotts köerna. Visst tar det lite längre tid men det gör absolut inget. 


Vi försöker även att anpassa åkningen till den tiden på dygnet då flest är hemma och äter lunch. Då är det inte många i liftköerna och åkningen går smidigt. Barnen har verkligen utvecklats under denna vecka och Belle åkte för första gången röd backe igår och Lea svart! Helt galet va de är modiga och tekniken blir bättre och bättre. Lea har gått i skidskola och Belle har gått i min privata skidskola, haha. Från att bara köra störtlopp och ploga sig ner kör hon nu med parallella skidor och gör så fina svängar. Tänk att detta bara är tredje året/gången de står på ett par skidor. Så imponerad! 
 

Tänk att när vi va här för exakt ett år sedan visste vi inte hur Corona skulle påverka vårt land. Detta va vår sista "vanliga" vecka. Sista helgen man fick ha publik under Mello och sista helgen innan alla restriktioner trädde i kraft.  Tänk att vi levt med detta ett helt år nu. Hoppas det inte blir ett år till...
 
Nej, nu är det fredagsmys med Talang på tv. Ha en fin kväll!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress