Har haft en så mysig dag i solen ute vid Drottningholms slott. Där ligger också några ingängnade öar där hundar får springa fritt. Sigge tyckte det va helt underbart och pulsade runt i snön och sprätte med bakbenen i ren glädje när han skuttade runt. 

 
Tyvärr så slutade vår vistelse på hundöarna med att en galen hund attackerade och bet Sigge i nacken. Vi var påväg ut och va väl 10 meter från den bortersta grinden då en helt okänd hund springer upp bakifrån och bara hugger Sigge, helt oprovocerat rakt i nacken. Sigge blev helt livrädd och kurade ihop som en liten boll. Oskar fick gripa in och fick tag på hundens nacke precis när den började skaka runt Sigge som en liten trasa. Ägarna kom då mot oss och blev irriterade för att Oskar "lagt sig i". Sedan började de skylla händelsen på oss. Att deras hund bitit Sigge för att vi satt på hans koppel! Ni fattar hur vi reagerade på det här anklagelserna. Det bara kokade i mig där vi stod och käftade med de här idioterna. Tillslut gav killen sig och sa något i stil med "ja ja, nu glömmer vi detta". Att det finns människor som ens resonerar på det här sättet är ju helt sjukt. Någon minut efter så springer deras hund fram och försöker hugga en annan hund på samma sätt. Den beter sig helt galet men får inget riktigt tag då den hunden va mycket större. Alltså detta händer inte i någon form av lek eller så utan från ingen stans vara hugga. Vad tror ni ägarna gjorde då, nej precis ingenting. Jag kunde inte hålla mig utan fräser till dem "jag tror att det är bäst för er att går här ifrån nu" var på tjejen svarar "vi har vart här massor med gånger och det brukar gå jättebra". Alltså va? Jo, jag ser det! 
 
Blev ju sjukt provocerad av att de aldrig sa till sin hund heller. Hur ska en sådan hund förstå vad som gäller och vad som är rätt eller fel? Gud, jag är fortfarande upprörd när jag tänker på detta. 


Lilla gubben, de hä är taget precis efter händelsen. Han fick ett sår i nacken så hoppas vi inte behöver uppsöka veterinären.