Dessa juldagar har bara swishat förbi! Hade en supermysig julafton hemma hos mina förälderar med sambon och min bror sedan kom barnen på juldagen och då firade vi vår lilla jul. Eller det va nog då det kändes som riktig jul. Visst är det trevligt på jul men tycker liksom att det är lite av en högtid för barnen. Att få se deras miner när tomten kommer och glädjen i ögonen när de öppnar sina paket. För oss äldre handlar det väl mer om maten, haha.
 

Inte mig emot, älskar verkligen julmat och alla tilltugg runt det. Skulle kunna äta julbord genom hela december och jag fick. Men man får ju lägga band på sig själv, kan ju bli förmycket av det goda också. Lagom till jul och nyår fick jag hem en underbar Smakbox med massor av godsaker från bl a Jacobsdals charkuteri. Har skrivit om de tidigare och gillar verkligen deras fokus på svenska råvaror. 
 

På nyårsafton var vi också bjudna till mina förälderar. Vi bestämde oss för att fira med så få människor som möjligt detta år samt inte träffa folk vi sällan träffar. Annars brukar vi även besöka Oskars syster med familj samt fira med mina kusiner och deras familj. Men det får bli sådanna lite större firande när all smittspridningen försvunnit. 


Fixade ändå lite fint här hemma på nyårsafton och förberedde lite roligheter till barnen. Detta brukar jag göra varje år. Antingen stoppar jag lappar i smällkarameller som här ovan eller i ballonger som jag blåser upp och skriver olika klockslag på. Sedan får barnen panga respektive smällkaramell eller ballong vid det klockslaget och läsa lappen i. Kan vara en skattkarta som leder till en liten godisgömma eller en dikt som leder till ett litet nyårspaket.
 
Detta år hade jag även printar ut lite lappar med frågor som jag lagt i ett kuvert som en av lapparna ledde till. Under nyårsmiddag skickar man runt kuvertet och alla får dra varsin lapp. På lapparna kan det stå t ex "Vilket är ditt bästa resminne från året som gått?" Eller "Vad önskar du se mer av i ditt liv under nästa år". Det blir roliga, nostalgiska och intressanta samtalsämnen vid middagsbordet. 
 
 Här kommer ett litet kollage över våra firanden. 

 
 Tack för i år 2020!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress