6 november 2020

Sjukstuga

Livet


Jahopp, då har vi fått Corona i familjen. Det är min sambo som insjuknat efter att han besökte sin arbetsplats (för första gången på länge). Blir så extremt irriterad på att folk som känner sig dåliga går till jobbet eller struntar i att hålla avstånden som är rekommenderade. Jag har ju varit sååå hård på detta och aldrig gått närmare folk än 1,5 meter samt aldrig tagit varken i hand eller nuddat någon annan än en familjemedlem. Sen får man reda på att vissa håller trånga möten precis som vanligt med inte ens en stols avstånd mellan varandra. Lägger förstås ansvaret på individerna men tycker helt klart att riktlinjerna ska komma ovanifrån.  
 
Nu kommer ju detta påverka mig också då de nya riktlinjerna här i Stockholm säger att bor man med en Covid-19 positiv så får man inte jobba. Jag är ju ensam i mitt företag, detta är ju ödeläggande! Nej, nu är jag fast här hemma med sjuklingen och de känns också sådär. Självklart tycker jag synd om honom och finns här för honom men vi lever just nu helt separerat. Han i sovrummet och jag i resten av lägenheten. Vet ju att detta är mest jobbigt för min sambo men det känns som att jag bara går och väntar på första symtom. Att frågan inte är om jag kommer bli smittad utan NÄR. Det är ju bara att titta på hur smittsam den här sjukdomen är...

Jag springer runt med desinfektionssprayen och tvättar allt här just nu. Handtag, lysknappar, luckor, jag har till och med torkat av ledstängerna i trapphuset, hissknapparna och portkoden. Känner mig helt besatt!
 
 
Får vara glad för att sambon ändå mår okej. Visst har han feber men inte högre än 38 grader och ibland känner han sig frisk och det är väl egentligen då det är jobbigast att fortfarande vara isolerad i sovrummet men sedan mår han sämre igen och måste sova. Hans lukt och smak har nästan försvunnit helt och men inga problem med andningen änsålänge. Man är ju så rädd för den här sjukdomen, vissa blir ju dödssjuka, även unga. 

Nej, nu vill jag bara att han ska bli frisk! Hoppas ni har det bättre än oss just nu och får en fin helg!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress