Bild @zozansinjari
 
Har ni också fastnat för den nya trenden med ribbor? Jag har blivit så förtjust i detta DIY så jag håller på att planerar ett eget. Ribbor är alltså smala brädor som man enkelt kan spika upp på olika platser för att få en ny struktur på ytan. Här ovan har Zozan sprakar på ribbor på tre Ivar skåp från Ikea. Ivarskåpet är juni obehandlat trä så hon har laserat ribborna och skåpet i samma kulör för att få en enhetlig möbel. Nedan har hon också änvänt ribbor på ett gjutrör och spacklar ihop dem till en pidestal. 


Vill man göra soffbord kan man göra underreden med samma teknik eller ben till skrivbord osv. Blir riktigt snyggt! 

Här har @nytthem använt ribborna på väggen i hallen och följt en dörr samt hela vägen upp i trappan.
 
 
En idé är också att göra en fondvägg som man gjor här bakom skrivbordet i sovrummet hemma hos @johsefine eller som sänggavel.
 
Bildkälla Elisabeth Heier
 
Ribborna kan man ju sätta hur man vill för att skapa vilken struktur man känner för men ett tips är att använda en ribba som mellanrum när man monterar dem fär att få exakt lika stort utrymme mellan varje ribba om man nu vill ha ett jämt resultat. 
 
 
Vill man inte göra hela väggen kan man istället göra en form av panel. Lite nytänkande runt den annars så klassiska väggpanelen med stuckaturer. 

Bildkälla okänd

Så vad tycker ni om detta?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress