Den här idén fick jag från en tjej (Lisa Abefelt) jag följer på instagram som själv fått idén från TikTok då det tydligen är något som sprids där. Tyckte att den kändes lite rolig att testa. Man gör alltså vanlig smet till amerikanska pannkakor. Antingen blandar man den enligt nedan eller så köper man en färdig pannkaksmix som finns i de flesta matbutiker. 

Det vanligaste att toppa med ser ut som sirap och en klick smör men vi stödde över lite florsocker med sirapen. Det blev så gott! 


Recept Pannkaksflingor

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 msk socker 
1 krm salt 
2 1/2 dl mjölk (3%) 
2 msk smält smör 
1 ägg 

smör till stekning 
valfri topping 

Gör så här;
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och använd antingen en tesked eller en sprits för att klicka ut smeten. Ju mindre klickar desto mindre pannkaksflingo. Grädda på medelvärme tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare några sekunder. Lägg i en skål och ha över valfri topping. Serveras varma. 

Vill ni prova själva så hittar ni massor av inspo på hashtaggen #pancakecereal på instagram. 

 
Idag ska vi åka och titta på hus. Inte för att vi ska köpa men vi vill förbereda oss lite och se vad som finns för ev framtida husköp eller köp av landställe. Vi ska till ett ställe som ligger vid Arlanda där de monterat upp flera olika husmodeller och inrett för att man ska få rätt känsla när man går in i dem. Är så taggad på detta då det va något jag själv gjorde med mina föräldrar när jag va lite och tyckte att det var så mysigt att föreställa sig i de olika husen. 

Hoppas ni får en härlig och solig söndag!
 
Ajli

Älskar att titta på hus! Bästa sortens strosande :)

Svar: Visst är det så! Kan verkligen rekommendera en trip dit. De va så inspirerande!
Anna Wallin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress