Inlägget i samarbete med Santa Maria och Smakbox

Jag måste erkänna att jag är superdålig på att krydda. För det första har jag aldrig tyckt att det varit så roligt att experimentera i köket så jag har liksom aldrig lärt mig hur man kan använda kryddor. Jag känner dock att jag haft bra koll på hur kryddorna smakar och luktar men liksom aldrig kunnat förstå hur en krydda ska fungera ihop med en annan ingrediens för att framhäva smakerna i maten. 
 
  Alltså jag har precis lärt mig att salta och förstått hur viktigt det är för smaken men med detta samarbete har jag även börjat experimentera lite med andra kryddor. Det är ju faktiskt superroligt och lite läskigt haha! 

 
Dessa kryddor fick jag hem i ett samarbete med Santa Maria och Smakbox. Fasen va bra denna smakbox är, så mycket man får testa och lära sig. Jag blev så taggad så gjorde faktiskt två olika rätter på samma kväll. En med Graham Masala då jag hackade i paprika, lite chili och kyckling samt en som jag också fotade med Curry Mango, banan, lite riven ost och även den med kyckling. Såå gott blev det!
 
 
I min Graham Masala hade jag även i Umani kryddan som jag aldrig hört talas om förut. Den kryddan från Santa Maria är en kombination av naturligt umami-rika ingredienser som ger en rundare, fylligare och mustigare smak. 

Japanese Natural Umami passar till all matlagning för att fördjupa andra smaker, skapa fyllighet och ökad smakupplevelse. Så häftigt!

Är ni bra på att krydda när ni lagar mat och gillar ni att experimentera med olika smaker eller blir det som för mig, mest salt och peppar?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress